© McLaren

Nieuwsoverzicht

McLaren maakt progressie op laatste testdag

02 mrt. 2018 08:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Het seizoen van McLaren begint duidelijk een stuk beter dan vorig jaar. Natuurlijk waren er op de eerste en tweede testdag nog de nodige problemen maar op de vierde dag waren de heren van McLaren goed op dreef.

McLaren optimistisch gestemd voor tweede testweek

Was het vorig jaar nog een haperende Honda krachtbron waardoor het testprogramma in duigen viel, dit keer begon het met een kapotte wielmoer. Hierdoor crashte Alonso en verloor het team kostbare tijd.

Ook een kapotte bout in de uitlaat op dinsdag hield Vandoorne lange tijd in de pits. De derde testdag werd afgeschreven vanwege de slechte weersomstandigheden maar de laatste testdag verliep behoorlijk productief.

Vandoorne was namelijk de eerste coureur die de grens van 100 ronden doorbrak en stond ook lange tijd bovenaan. Hij kijkt dan ook positief terug op zijn eerste testweek.

"Het was een goede dag voor ons. Het duurde helaas even voor het droger werd op het circuit maar ik heb toch nog veel rondjes kunnen rijden en begrijp de wagen nu een stuk beter."

Ook teambaas Bouillier is tevreden over de vorderingen die het team heeft gemaakt. Aan Motorsport verduidelijkt hij dit als volgt.

"De wagen reageert zoals verwacht. Alle aerodynamische dingen die we hebben uitgeprobeerd, presteren volgens onze verwachtingen."

Het team begint dan ook vol vertrouwen aan de tweede testweek nu de eerste 500 kilometers zijn afgelegd.

"We hebben vandaag veel data over de aerodynamica verzameld en zelfs aan enkele mechanische veranderingen gewerkt. Het is een continu leerproces. We hebben deze winter ook veel aandacht besteed aan onze pitstops. Daar gaan we volgende week ook op oefenen, net als dat we een complete race-afstand willen afleggen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen