Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren niet bang Norris kwijt te raken aan Red Bull of Mercedes

Lando Norris is razend populair in de Formule 1. Van onder meer topteam Red Bull is bekend dat er interesse was in de McLaren-coureur, maar bij het Britse team zijn ze niet zo bang dat hij ineens zal overstappen.

Lando Norris en McLaren lijken onafscheidelijk te zijn in de Formule 1. Al sinds het debuut van het Britse toptalent in 2019 rijdt hij voor het team uit Woking en met een contract tot en met ten minste 2025 gaan ze voor een plan op de lange termijn. Toch zijn er andere teams met interesse in Norris. Zo maakte Red Bull-teambaas Christian Horner er geen geheim van dat er wel eens een gesprek heeft plaatsgevonden met Lando . Ondanks de interesse maken ze zich bij McLaren geen zorgen. "We zijn er zeker van dat we hem een winnende F1-bolide kunnen geven en we hebben daarom ook een contract voor de lange termijn met hem", laat CEO Zak Brown weten aan de media, waaronder RacingNews365. "Ik denk dat hij zich erg goed voelt binnen het team. We leggen onszelf hierbij wel veel druk op, want we willen hem niet alleen een winnende auto geven. We willen onszelf een winnende auto geven. We weten dat de weg vrij is om daar te komen en hij kent het plan. Dat is waarop hij zich heeft ingesteld en het is nog veel te vroeg om ons druk te maken over een overstap."

"F1-avontuur Jos Verstappen pakte niet goed uit"

Brown had altijd al verwacht dat Norris zijn draai wel kon vinden in de F1, al pakte dat bij vroegere talenten niet altijd even goed uit. "Ik ben niet verrast hierover, maar je moet het altijd nog wel even zien. Bij elke stap onderweg naar de F1 zag ik dat het goed ging. We zagen dat echter bij veel andere talenten en je weet nooit hoe het zal lopen." "Jan Magnussen bijvoorbeeld. Hij was mega, maar het pakte niet goed uit in de Formule 1. Jos Verstappen was het ook mega, maar ook dat F1-avontuur pakte niet goed uit. Lando was altijd al goed én het werkte ook nog eens in de Formule 1." "Ik ben vooral blij dat het niet alleen pure snelheid is, maar ook hoe weinig fouten hij nu maakt. Zijn races zijn erg sterk", aldus Brown, die steeds meer verbetering ziet bij de jonge Brit. "In zijn eerste jaar had hij de snelheid, maar niet de hardheid om het gevecht aan te gaan. Nu heeft hij dat wel, maar wel op een eerlijke manier."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'