Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren niet bezorgd over betrouwbaarheidsproblemen Renault

Wordt het nieuwe Formule 1 seizoen het jaar van McLaren? Het team met Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne snakt naar goede resultaten en podiumplaatsen. De verwachtingen rondom de samenwerking met Renault zijn dan ook hoog gespannen.

McLaren beleefde de afgelopen seizoenen vele pijnlijke momenten maar 2017 sloeg wat dat betreft alles. De samenwerking met de Japanse motorfabrikant Honda werd na drie seizoenen dan ook stopgezet en samen met de Franse motorfabrikant Renault wil McLaren weer strijden om de podiumplaatsen. Maar ook Renault had het in 2017 lastig en vooral de betrouwbaarheid van de motor liet behoorlijk te wensen over. Toch maakt teambaas Eric Boullier zich hierover geen zorgen. In gesprek met Auto Hebdo laat Boullier weten het volste vertrouwen in Renault te hebben.

"Renault heeft de nodige maatregelen genomen en werkt daarnaast ontzettend hard om de betrouwbaarheidsproblemen op te lossen." Volgens Boullier ziet iedereen binnen McLaren de samenwerking met Renault als een positieve ontwikkeling waarvoor men bereid is om een stapje harder te werken. "Onze werknemers hebben niet vrij gehad rondom de feestdagen. Ze hebben er zelf voor gekozen om door te werken omdat iedereen het nieuws over onze overstap naar Renault als iets positiefs ziet." Boullier ziet het nieuwe Formule 1 seizoen dan ook positief tegemoet waarin het maar om één ding draait. "We voelen totaal geen druk, tenslotte zijn we in de Formule 1 om te presteren en niet om als veldvulling te dienen."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie