Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren ontkent: “Alonso rijdt absoluut niet deze Formule 1-test”

McLaren ontkent de geluiden dat Fernando Alonso in Barcelona de MCL34 gaat besturen tijdens de tweede Formule 1-testweek van 2019. De Spanjaard is wel in Barcelona aanwezig, maar om andere redenen.

Fernando Alonso werd tijdens de eerste dag van de tweede testweek gespot op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Volgens het Italiaanse Gazetta dello Sport zou de Spanjaard 'zeer waarschijnlijk' daar zijn om achter het stuur te kruipen van de nieuwe McLaren MCL34. Bij de presentatie van die auto voorafgaand aan de tests wilde McLaren Racing-CEO Zak Brown die suggestie niet ontkennen.

McLaren laat nu echter tegen RacingNews365 weten dat Alonso niet in actie zal komen: "Fernando is hier is puur voor de gezelligheid aanwezig en zal daarnaast enkele sponsoractiviteiten verrichten. Maar er zijn absoluut geen plannen om hem nu achter het stuur te zetten", aldus een woordvoerder van het team uit Woking. Alonso zal dit jaar sowieso in actie komen namens McLaren in de Indy 500, maar rijden voor het Formule 1-team is nog niet aan de orde. "Ook daar zijn momenteel geen plannen voor", benadrukt McLaren. M et medewerking van Joe van Burik.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"