Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren ontkent verdere aanpassing omstreden achtervleugel

McLaren gaf vrijdag toe dat ze de omstreden achtervleugel verder hadden aangepast voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Volgens teambaas Andrea Stella is dat echter helemaal niet het geval en vond de aanpassing al voor Singapore plaats.

Norris SQ Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren kwam in de Verenigde Staten weer in het nieuws over de controversiële achtervleugel. Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan was te zien dat het onderdeel flink flexte, met een mini-DRS tot gevolg. Het kwam McLaren op een stortvloed aan kritische reacties te staan, ook vanuit de FIA. De mondiale autosportbond eiste aanpassingen aan de specificatie van de achtervleugel, die volgens het team alleen nog in Las Vegas zou worden gebruikt.

In Austin bleek echter dat McLaren alle achtervleugels aan heeft moeten passen. Het team uit Woking stelde het volgende in een statement: "Zoals eerder vermeld, heeft McLaren proactief aangeboden om een aantal kleine aanpassingen aan onze achtervleugel door te voeren na de GP van Azerbeidzjan. We hebben sinds Bakoe in meer of mindere mate kleine aanpassingen aan al onze achtervleugels doorgevoerd om verdere problemen op dit gebied te voorkomen." 

McLaren-teambaas Andrea Stella ontkent nu echter dat McLaren voor de Grand Prix van de Verenigde Staten nog iets heeft veranderd. Dat is al eerder gebeurd, claimt hij.

"We hebben aanpassingen aan de achtervleugel doorgevoerd zoals voorgesteld in de gesprekken met de FIA", stelt Stella tegenover Sky Sports. "Vanaf dat moment was de zaak voor ons afgedaan en nu concentreren we ons op het racen. We richten ons op het maximaliseren van het beschikbare pakket, maar de achtervleugel is hetzelfde als in Singapore. We zagen dat de achtervleugel geen enkele rol speelde in de prestaties in Singapore en op dit moment zijn er grotere belangen waar we ons op richten."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Live reacties na mislopen poleposition door Verstappen in Austin