Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren op zoek naar eerherstel in Miami na dramarace in 2023

Het voelt misschien als een eeuwigheid geleden, maar een jaar terug tijdens de Grand Prix van Miami reden de twee McLaren-coureurs nog in de achterhoede van het Formule 1-veld.

Norris China race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het team van McLaren heeft in de aanloop naar de Grand Prix van Miami in ieder geval het doel voor ogen om beter te presteren dan vorig jaar. Het team uit Woking kwam vorig seizoen slecht uit de startblokken, wat terug te zien was in de resultaten van de GP in Miami, de vijfde race van het 2023-seizoen: een zeventiende plek voor Lando Norris en de negentiende voor Oscar Piastri.

Dit jaar is het team met de oranje kleurstelling veel beter uit de startblokken gekomen. Het team staat momenteel op de derde plaats in het constructeurskampioenschap met 96 behaalde WK-punten. Bovendien stond Norris in China nog op het podium. "We hadden een positieve race in China met ons tweede podium van het seizoen. Ik had tijd om het met het team te vieren in het MTC (McLaren Technology Centre, red.) en om de data voor Miami door te nemen met mijn technici."

Hij kijkt dan ook met een goed gevoel uit naar het raceweekend in Miami. "Ik weet zeker dat het een uitdagend weekend wordt, maar er is niets wat we niet kunnen overwinnen. Iedereen heeft geweldig werk geleverd en ons in een goede positie gebracht om ons verder te verbeteren."

Ook Piastri heeft zin om weer terug te gaan naar de Verenigde Staten. "Ik kijk er echt naar uit om dit seizoen voor het eerst op Amerikaanse bodem te racen. Het is pas de tweede keer dat ik op dit circuit kom, maar vorig jaar was de sfeer echt te gek en ik kijk ernaar uit om dat weer mee te maken, zeker als je je bedenkt dat de fans in groten getale komen."

Bovendien neemt Piastri iets speciaals mee. "Ik zal een nieuwe speciale helm dragen, gebaseerd op de klassieke kleuren van Miami. Ik vond de energie rond het evenement vorig jaar geweldig, dus ik werd geïnspireerd om dit keer een speciaal ontwerp te maken."

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Miami staat alweer race nummer zes op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen hier drie zeges op een rij behalen of steekt iemand anders hier een stokje voor?

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'