Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren overweegt deelname aan WEC en Indycar

McLaren overweegt full-time deelnamen aan het WEC en de Indycar Series. Een uitbreiding van de raceactiviteiten wordt mogelijk als in 2021 de budgetlimiet wordt ingevoerd in de Formule 1.

Het eerste logische project zou de oprichting van een McLaren Indycar-team zijn. Vorig jaar stond het team uit Woking al aan de start van de Indy 500 en dat was goed bevallen. "Noord-Amerika is een belangrijke afzetmarkt voor McLaren en we houden bovendien van de Indycar Series" , zo beaamt teambaas Zak Brown in het Spaanse Barcelona.

Naast Indycar kijkt McLaren ook met een schuin oog naar het World Endurance Championship. De nieuwe voorgestelde reglementen voor 2020/2021, waarbij de topklasse meer op productieauto's moet gaan lijken, spreken Brown in ieder geval zeer aan: "We overwegen ook zeker deelname aan het WEC in de vernieuwde LMP1-klasse. Of GTP, of Silhouette, of hoe dat ook moet gaan heten. Het zou wel heel gaaf zijn om in te zetten op een overwinning bij onze terugkeer op Le Mans." "McLaren heeft een lange historie voor wat betreft Le Mans. We hebben er zelfs al gewonnen. Ook de aandeelhouders zien het helemaal zitten, zoalng het financieel valt te verantwoorden. Het zijn racers, dus ook zij zien er de uitdaging en de lol wel van in."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"