Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren overweegt Lando Norris uit te lenen aan Toro Rosso

De kans dat we McLaren-pupil Lando Norris dit seizoen toch in de Toro Rosso gaan zien, neemt toe. McLaren zou ervoor open staan het talent uit te lenen aan Red Bull, dat een vervanger zoekt voor Brendon Hartley.

Eerder beantwoordde McLaren de interesse van Toro Rosso in Lando Norris nog met een resoluut: "Hij is niet te koop." Red Bull zette naar verluidt echter in op een meerjarendeal met Norris en daar kon McLaren niet mee akkoord gaan. Het team uit Woking staat er nu misschien wel voor open om Norris op leenbasis voor Toro Rosso te laten rijden.

"Lando Norris is een McLaren-coureur. We zetten in op een mooie en lange toekomst met hem, maar als hij ergens anders in de Formule 1 ervaring op kan doen, is dat iets wat wij zeker zullen overwegen" , zo liet McLaren-baas Zak Brown in Canada optekenen. Norris zou bij McLaren de logische kandidaat zijn om Fernando Alonso te vervangen als hij zou besluiten de Formule 1 te verlaten. Volgens Brown is het zo ver nog niet: "2019 is nog ver weg. Normaal gesproken denken we na de zomer eens na over onze rijders en dat zal dit jaar niet anders zijn."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"