Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren positief: 'In Hongarije is een dubbele puntenfinish mogelijk'

Het team van McLaren beleeft opnieuw een zeer wisselvallig seizoen. Tot nu toe scoorde alleen Fernando Alonso punten met zijn negende plek tijdens de GP van Azerbeidzjan. Bij de volgende Formule 1 race in Hongarije draait het een stuk minder om motorvermogen waardoor McLaren aast op een dubbele puntenfinish.

Tijdens de race op Silverstone kwam het team van McLaren al beter voor de dag dan tijdens de races daarvoor. Nu de volgende race op de Hungaroring plaatsvindt, heeft het team het vertrouwen dat een dubbele puntenfinish mogelijk is. In tegenstelling tot op veel andere circuits is het motorvermogen namelijk op de Hungaroring van minder groot belang. Teambaas Bouillier ziet de laatste race voor de zomerstop dan ook positief tegemoet. "Silverstone is normaal gesproken voor ons een lastig circuit maar daar kwamen we al marginaal beter voor de dag. De Hungaroring is totaal anders. Hier komen de sterke kanten van onze auto beter tot hun recht en moeten we in staat zijn om het gevecht met onze concurrenten aan te gaan."

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso houdt zich nog een beetje op de vlakte over de kansen in Hongarije. "Op papier is Hongarije één van onze beste kansen op punten dit jaar. Het belangrijkste is zoals altijd de betrouwbaarheid van onze auto. We hebben echt een probleemloos weekend nodig om punten te kunnen pakken. Op Silverstone hebben we al de nodige gridstraffen geïncasseerd. Hopelijk betaalt zich dat nu uit zodat we onszelf in de best mogelijke positie brengen om punten te scoren." Ook zijn teamgenoot Vandoorne bewaart goede herinneringen aan Hongarije en is dan ook hoopvol gestemd. "In de GP2 heb ik in Hongarije gewonnen. Het circuit ligt mij dus wel. Hoewel het dit seizoen nog niet echt mee zit, gaat het wel steeds beter. Mijn weekenden verlopen nu beter dan aan het begin van het seizoen. We moeten ons geduld bewaren en hard eraan blijven werken. Dan komt hopelijk onze beloning snel!"

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'