© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren positief: 'In Hongarije is een dubbele puntenfinish mogelijk'

24 jul. 2017 17:05 Wanda Bisschop 0 reacties
Het team van McLaren beleeft opnieuw een zeer wisselvallig seizoen. Tot nu toe scoorde alleen Fernando Alonso punten met zijn negende plek tijdens de GP van Azerbeidzjan. Bij de volgende Formule 1 race in Hongarije draait het een stuk minder om motorvermogen waardoor McLaren aast op een dubbele puntenfinish.

McLaren wil met goed gevoel de zomerstop in

Tijdens de race op Silverstone kwam het team van McLaren al beter voor de dag dan tijdens de races daarvoor. Nu de volgende race op de Hungaroring plaatsvindt, heeft het team het vertrouwen dat een dubbele puntenfinish mogelijk is. In tegenstelling tot op  veel andere circuits is het motorvermogen namelijk op de Hungaroring van minder groot belang.

Teambaas Bouillier ziet de laatste race voor de zomerstop dan ook positief tegemoet.

"Silverstone is normaal gesproken voor ons een lastig circuit maar daar kwamen we al marginaal beter voor de dag. De Hungaroring is totaal anders. Hier komen de sterke kanten van onze auto beter tot hun recht en moeten we in staat zijn om het gevecht met onze concurrenten aan te gaan."

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso houdt zich nog een beetje op de vlakte over de kansen in Hongarije.

"Op papier is Hongarije één van onze beste kansen op punten dit jaar. Het belangrijkste is zoals altijd de betrouwbaarheid van onze auto. We hebben echt een probleemloos weekend nodig om punten te kunnen pakken. Op Silverstone hebben we al de nodige gridstraffen geïncasseerd. Hopelijk betaalt zich dat nu uit zodat we onszelf in de best mogelijke positie brengen om punten te scoren."

Ook zijn teamgenoot Vandoorne bewaart goede herinneringen aan Hongarije en is dan ook hoopvol gestemd.

"In de GP2 heb ik in Hongarije gewonnen. Het circuit ligt mij dus wel. Hoewel het dit seizoen nog niet echt mee zit, gaat het wel steeds beter. Mijn weekenden verlopen nu beter dan aan het begin van het seizoen. We moeten ons geduld bewaren en hard eraan blijven werken. Dan komt hopelijk onze beloning snel!"

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen