Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren presenteert miljoenenwinst na uiterst succesvol jaar

McLaren Racing heeft haar financiële cijfers van 2023 bekend gemaakt. Het moederbedrijf achter het Formule 1-team heeft afgelopen jaar een gigantische omkeer bewerkstelligt, na meerdere moeilijke jaren.

Norris win Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren heeft in slechts 12 maanden tijd een verbazingwekkende ommekeer van 71 miljoen pond geboekt en zet zijn opmars op en naast het circuit voort. De cijfers zijn bekendgemaakt in de financiële rekeningen van McLaren Racing tot en met 31 december 2023 en omvatten alle motorsportactiviteiten. McLaren Racing bestaat hoofdzakelijk uit het Formule 1-team, maar ook uit IndyCar, Formule E, Extreme E en Esports.

In de Formule 1 groeide McLaren, na een zeer teleurstellende start van het seizoen, uit tot dé uitdager van Red Bull. In 2023 klom het team op naar P4 bij de constructeurs, waarbij Lando Norris en Oscar Piastri samen 13 podiumplaatsen behaalden. In de Indycar behaalden coureurs Patricio O'Ward, Felix Rosenqvist en Alexander Rossi 10 podiumplaatsen.

Financieel gezien boekte McLaren een nettoverlies (na rente en belastingen) op de geconsolideerde rekening van bijna 58 miljoen pond voor het jaar 2022. Deze verliezen waren grotendeels nog toe te schrijven aan COVID-19. Twaalf maanden later kan McLaren Racing bogen op een nettowinst van bijna 13 miljoen pond. De totale inkomsten zijn gestegen van bijna 328 miljoen naar 431 miljoen pond, voornamelijk 'als gevolg van toegenomen commerciële activiteiten in alle raceseries', zo valt te lezen op de jaarrekening. Een enorme verschil ten opzichte van vorig jaar. 

Opvallend is dat het F1-team over 2023 een winst van bijna 25 miljoen pond liet zien, in dit geval vóór rente en belastingen, vergeleken met een verlies van 4 miljoen pond in 2022. McLaren ligt op koers om mogelijk het eerste constructeurskampioenschap sinds 1998 te winnen, en met een sterke lijst van sponsors aan boord, kan worden verwacht dat de jaarrekening van dit jaar waarschijnlijk weer een gezonde winststijging zal laten zien wanneer deze volgend jaar wordt gepubliceerd.

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x