Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren: "Sainz gaat bij Ferrari races winnen"

Vanaf 2021 is Carlos Sainz de teamgenoot van Charles Leclerc bij Ferrari. McLaren-CEO Zak Brown, die zijn coureur na dit seizoen dus ziet vertrekken, verwacht dat de Spanjaard het prima gaat doen bij de Scuderia.

Na drie seizoenen bij Toro Rosso en een jaar bij Renault belandde Carlos Sainz in 2019 bij McLaren, waar hij in de voetsporen van landgenoot Fernando Alonso trad. Bij het team uit Woking deed de Spanjaard het beter dan verwacht, erkent CEO Zak Brown. "Uiteraard hadden we Carlos niet bij het team gehaald als we dachten dat hij het niet goed zou doen voor ons, maar zijn eerste seizoen is beter gegaan dan ik had verwacht. Hij heeft geen enkele fout gemaakt", zo klinkt de Amerikaanse eindverantwoordelijke enthousiast in gesprek met Sky Sports . Bovendien is de 25-jarige Spanjaard een echte teamplayer, meent Brown: "Soms lijken sommige teamgenoten magneten te zijn als ze bij elkaar in de buurt rijden, maar als Carlos en Lando bij elkaar in de buurt rijden, word ik absoluut niet zenuwachtig", zo geeft hij toe, alvorens hij zijn voorspelling doet over Sainz als Ferrari-coureur. "Bij McLaren heeft hij laten zien erg volwassen en snel te zijn. Ik denk dat hij het bij Ferrari uitstekend zal doen en dat hij heel goed bij het team past. Ik denk ook dat hij het Leclerc lastig kan gaan maken en als de auto er toe in staat is, dan gaat Carlos zeker overwinningen boeken voor de Italianen", aldus Brown, alvorens hij benadrukt dat er geen kwaad bloed is tussen zijn formatie en de Spanjaard. "Hij heeft zelfs toestemming van ons gekregen om met Ferrari in gesprek te gaan. Er is met de kaarten open gespeeld, en de manier waarop we uit elkaar gaan, zegt veel over de toewijding van de beide partijen aan elkaar. Ik ben erg trots op de manier waarop wij de zaken hebben afgehandeld."

Wat een transfergeweld in de Formule 1! Wat betekenen deze transfers en waar ligt de toekomst van Sebastian Vettel? Dit en meer hoor je in de F1-podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is, met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs