Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Zak Brown

McLaren schreef boze brief aan FIA: "Dreigende schorsing Norris was krankzinnig"

McLaren-CEO Zak Brown liet al eerder weten dat er grondig onderzoek moet worden gedaan naar de beslissingen in de Grand Prix van Abu Dhabi, die Max Verstappen uiteindelijk indirect de wereldtitel opleverde. Eerder in het seizoen schreef hij de FIA echter al aan over een dreigende schorsing voor Lando Norris.

Norris Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

McLaren-CEO Zak Brown is kritisch op de FIA en de manier waarop men besluiten neemt. Nee, hij vermoedt geen kwade opzet voor wat betreft het gebeuren tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in Abu Dhabi, maar merkt wel op dat men met bepaalde keuzes de doelen voorbijschiet. Zo ook eerder in het seizoen toen Lando Norris een schorsing boven het hoofd hing. Een in de ogen van Brown onterechte schorsing en dus kroop hij in de pen.

Hij zou namelijk graag zien dat er opnieuw gekeken wordt naar het systeem van penaltypunten in de Formule 1. Norris was ten tijden van de Oostenrijkse GP iemand die in de gevarenzone zat, tot ontsteltenis van Brown: "Op enig moment zat Lando één overtreding bij een schorsing vandaag, krankzinnig. Ik kan me geen incident herinneren waarbij Lando gevaarlijk zou hebben gereden."

Brown begrijpt focus op Verstappen vs. Hamilton

"We schreven daarom een brief naar de FIA waarin we aangaven dat Norris slechts één overtreding van een schorsing verwijderd was na een incident waarin hij Perez weliswaar iets van de baan drukte, maar hem nooit raakte. Penalty punten moeten worden uitgedeeld als er sprake is van gevaarlijk rijden, niet bij race-incidenten."

Brown hoopt dat het thema de aandacht krijgt die het verdient, ook al spelen er andere zaken meer op de voorgrond: "Ik snap dat iedereen de focus op Abu Dhabi legt, maar als ik kijk naar de voorbije twee jaar denk ik dat er veel meer is dat om de nodige verbeteringen vraagt."

Ook interessant:

Formule 1-weekend gaat volledig op de schop, dit zijn de grootste veranderingen!

Niet alleen de auto's zullen komende seizoen anders zijn, ook de weekendschema's van de Grands Prix worden aangepast. Wat er allemaal aangepast wordt zie je in de video hieronder.

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona