© McLaren Racing

Nieuwsoverzicht

McLaren slaat handen ineen met British American Tobacco

11 feb. 11:49 René Oudman 0 reacties
Tabaksreclame is al jaren niet meer toegestaan in de sportwereld, toch heeft McLaren een gigant uit de rokende wereld aan de haak geslagen. De firma British American Tobacco, dat eind jaren '90 aan de wieg van het BAR-team stond, is per direct partner van de Britse equipe.

Reclame voor producten van British American Tobacco, wiens bekendste sigarettenmerken Lucky Strike en Pall Mall zijn, mag McLaren echter niet maken. Dat is ook niet de achterliggende gedachte van de samenwerking, meldt teameigenaar Zak Brown.

"We verwelkomen BAT bij het team van McLaren en steunen hun ambitie om door innovatieve oplossingen verandering te stimuleren", laat een cryptische Brown optekenen. "BAT's transformatie ligt ten grondslag aan onze samenwerking. We zijn ontzettend blij dat McLaren en BAT technische ervaring en expertise per direct kunnen helpen."

McLaren is naast Ferrari, dat al decennialang gesteund wordt door Phillip Morris International, het tweede team dat samenwerkt met een tabaksgigant. PMI heeft middels het Mission Winnow-initiatief invloed op de teamnaam van de Italiaanse stal, dat in 2019 officieel bekendstaat als 'Scuderia Ferrari Mission Winnow'.

BAR, het team waarmee BAT in 1999 de Formule 1 instapte, werd na het seizoen 2005 verkocht aan Honda. Na verschillende overnames kwam dat team bekend te staan als Mercedes.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen