Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren sluit deelname Alonso aan Formule 1-wintertest niet uit

Gaat Fernando Alonso binnenkort rijden met McLarens nieuwe MCL34, of toch niet? Die vraag blijft de gemoederen bezighouden, zeker zolang McLaren-baas Zak Brown daar geen duidelijkheid over verschaft.

McLaren liet tijdens de presentatie van de nieuwe McLaren-bolide voor 2019 weten dat 'Carlos Sainz en Lando Norris samen de testdagen voor hun rekening nemen'. Het nieuwe rijdersduo zal dus in principe als enige de wagen besturen de komende twee weken op het circuit van Barcelona.

Puur afgaand op die woorden hoeven we er geen rekening mee te houden dat tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso op enig moment in de auto stapt voor een direct vergelijk met de auto van vorig jaar. Eind 2018 gaf de Spanjaard echter aan een testkans niet zonder meer naast zich niet te leggen. Die mogelijkheid lijkt dan ook nog steeds niet helemaal van tafel. Brown weigerde tijdens de onthulling van de MCL34 namelijk uit te sluiten dat Alonso alsnog op enig moment instapt: "We bekijken van dag tot dag hoe we test in gaan vullen", aldus Brown. Wordt dus mogelijk vervolgd.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'