Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren spot interessante F1-ontwikkeling: "Konden geen gat vinden!"

Red Bull mag dan wel mijlenver voor de rest van het veld geëindigd zijn in 2023, de gaten tussen de andere negen teams zijn kleiner dan ooit.

Norris Piastri Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een matige start van het seizoen, waarbij McLaren steevast onderaan de tijdenlijst stond, wist het team uit Woking zich omhoog te werken en uiteindelijk nog het seizoen als vierde in het constructeurskampioenschap af te sluiten. Een knappe prestatie, die misschien nog wel extra gewaardeerd wordt als je kijkt naar hoe dicht het huidige Formule 1-veld bij elkaar zit.

McLaren-teambaas Andrea Stella kijkt terug naar de moeizame start van het team: "Het seizoen was bij ons zo gestructureerd dat we niet competitief begonnen, we zetten een stap in Oostenrijk, nog eentje in Singapore, maar in het laatste gedeelte van het seizoen waren we stabiel, vanaf ontwikkelingsoogpunt", legt de Italiaan uit aan de pers, waaronder RacingNews365.

"We moeten wel een grotere stap zetten"

De concurrentie kwam vervolgens dichterbij. "We hebben een document ontvangen met de upgrades van iedereen en als je daarnaar kijkt, dan zie je dat terwijl wij stabiel waren, andere auto's upgrades hebben gekregen, waarvan sommigen ook succesvol waren." Dit betekende niet dat het team weer een stap terug deed op het gebied van ontwikkeling en prestaties: "Het is geen fase waarbij wij onze prestaties gedegradeerd hebben, sommige bolides hebben het gat naar ons gedicht, of hebben ons ingehaald, zoals Mercedes en Ferrari in Abu Dhabi, zij hebben een klein beetje meer dan wij in de race."

"Wat ook opvalt, is dat niet alleen de top vier of top vijf van de teams dicht bij elkaar zitten. Het is praktisch gezien iedereen." De teambaas neemt de eerste stint in Abu Dhabi als voorbeeld: "We waren op zoek naar gaten, maar konden geen gat vinden, omdat het een compact groepje auto's was op de baan, dat samen verder reed."

Voor de sport is het alleen maar goed nieuws dat de teams dichter bij elkaar zitten dan ooit tevoren: "Dit is een interessante positie voor de Formule 1 om in te zitten, en laten we kijken of er dingen veranderen richting het volgende seizoen." Maar voor McLaren is het taak om de goede prestaties voort te zetten in 2024. "Als we willen genieten van de resultaten waarvan we eerder genoten hebben, zoals een derde plaats in Singapore, dan moeten we wel een grotere stap vooruit zetten richting het volgende seizoen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust