Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
McLaren

McLaren spreekt ambities uit: "In 2020 willen we gat naar de top drie halveren"

Het team van McLaren kent tot nu toe een sterk seizoen. Qua verzamelde punten zijn ze met afstand het beste team uit het middenveld. Het gat naar de top drie is echter nog steeds groot, maar volgens teambaas Andreas Seidl moet dat gat volgend seizoen worden gehalveerd.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

De jaren voorafgaand aan het 2019-seizoen verliepen voor McLaren niet geheel volgens plan. Sinds de laatste grote regelveranderingen, in 2014, kan de Engelse renstal zichzelf geen topteam meer noemen en is het gat naar de traditionele top drie teleurstellend groot.

Dit seizoen lijkt het ooit zo succesvolle team, dat acht keer wereldkampioen werd bij de constructeurs, eindelijk de weg naar boven te hebben ingezet. Het jonge vernieuwde rijders-duo Carlos Sainz en Lando Norris wist tot nu toe 82 punten te verzamelen en het Engelse team mag zich daarom 'best of the rest' noemen. De voorsprong van 39 punten die McLaren heeft op naaste belagers Toro Rosso zorgt ervoor dat het team rustig adem kan halen.

Door de goede resultaten liggen de toekomstambities bij het McLaren-team hoog, zo vertelt teambaas Andreas Seidl: "Het gat wat zich momenteel tussen de top drie en McLaren bevindt is nog steeds groot. Als je de rondetijden bekijkt, dan zijn we één tot anderhalve seconde van ze verwijderd. Ons doel voor volgend seizoen is om daar ergens tussenin te komen", zo wordt hij geciteerd door Motorsport.com.

"Helaas kunnen we niet toveren, dus moeten we realistisch zijn en erkennen dat het gat naar boven nog steeds te groot is om in één seizoen te overbruggen. In de tweede seizoenshelft gaan we goed wikken en wegen over het moment waarop we de ontwikkelingsfocus verleggen naar volgend seizoen. Dat seizoen zal een evolutie worden, geen revolutie. We weten waar onze zwakke plekken liggen en we gaan zorgen dat die in toekomst worden aangepakt", aldus de Duitse teambaas.

2 reacties