Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren verrast door Red Bull: "Verstappen niet zo goed als gevreesd"

McLarens Oscar Piastri is ondanks een wellicht tegenvallende achtste plek in de kwalificatie tevreden over hoe het team ervoor staat. De jonge Australiër is positief gestemd over de start van het seizoen.

Piastri Bahrain FP3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De McLarens starten vandaag vanaf de vierde startrij de GP van Bahrein. Lando Norris kwalificeerde zich als zevende, Oscar Piastri was zeven honderdste langzamer. P7 en P8 lijkt tegenvallend voor het team dat vorig jaar in de tweede seizoenshelft geregeld dé uitdager was van Red Bull en Max Verstappen. Piastri ziet desondanks dat McLaren er goed voor staat.

"Ik denk dat we zeker in de groep zitten met Ferrari, Mercedes en Aston Martin. Ik denk dat zelfs Red Bull er misschien niet zo goed uitzag als we vreesden. Dat is goed. Eerlijk gezegd denk ik dat het erg lijkt op hoe we vorig jaar eindigden. Als we volgende week naar Saoedi-Arabië gaan, denk ik dat het weer een beetje een ander beeld zal zijn. Net zoals in Melbourne, Japan en Miami, ik verwacht dat het veel zal wisselen, net als vorig jaar", zegt Piastri tegen onder meer RacingNews365.

Dat McLaren de GP start op P7 en P8 vertelt volgens Piastri niet het hele verhaal. "Ik denk dat voor ons het feit dat we hier op een vrij positieve noot beginnen, in termen van tempo, de posities dat misschien niet zo goed weerspiegelen als we zouden willen. Maar weet je, als je de GP van Bahrein aan het eind van het vorige seizoen had moeten zetten, we waarschijnlijk nog steeds niet zo optimistisch waren geweest als nu. Dus ik denk dat het feit dat we hier dit jaar op een goede plek zijn begonnen, een goed teken is..."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs