© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren teambaas Boullier tempert torenhoge verwachtingen

01 feb. 2018 14:20 Arthur Wulms 0 reacties
Na alle positieve geluiden over de nieuwe samenwerking tussen McLaren en Renault benadrukt teambaas Eric Boullier dat er nog niets gepresteerd is. Tijdens de eerste vrije trainingen zullen alle ogen gericht zijn op het team uit Woking.

McLaren wil hoge verwachtingen waarmaken

Gedurende het seizoen 2017 was er de discussie welk team eigenlijk het beste chassis had ontworpen. Deze strijd werd vooral verbaal gevoerd tussen Red Bull en McLaren. Nu deze twee teams beide met identieke Renault-motoren gaan rijden wordt het feitelijk bewezen. 

De afgelopen weken was de berichtgeving over de ontwikkeling van de MCL33 alleen maar positief. Nu waarschuwen teambaas Eric Boullier en CEO Zak Brown dat de verwachtingen wellicht te hoog zijn. In gesprek met Autosport.com benadrukt Boullier dat het team bescheiden moet blijven. 

''Er moeten geen stevige uitspraken gedaan worden. We moeten een zin gebruiken: beloof weinig, presteer veel.''

CEO Zak Brown deelt deze mening en geeft aan dat het team de druk zo laag mogelijk moet houden. Dit is lastig wanneer de grote successen al jaren uitblijven. Voor een team met de status en historie van McLaren is het van belang dat er mee wordt gestreden om de podiums.  

''Het team heeft altijd veel druk want er wordt verwacht wordt dat we meestrijden voor het wereldkampioenschap. Het is inmiddels een tijdje geleden dat we vooraan mee konden strijden en daarom moeten de verwachtingen niet te hoog zijn. In Melbourne zal er waarschijnlijk het meeste naar ons gekeken worden aangezien iedereen benieuwd is naar onze progressie.'' 

Eric Boullier durft in ieder geval al te dromen over een zege in Melbourne. 

''Het is een droom om te winnen in Australië, maar in praktijk is de derde plaats misschien beter. Wanneer je wint, zal je direct de verwachtingen van de sponsors en aandeelhouders moeten temperen. Maar met dat probleem wil ik wel mee worden opgezadeld!''

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen