Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren-teambaas hekelt wedstrijdleiding: "Verstappen had ook voordeel"

Lando Norris en Max Verstappen clashten tijdens de de Grand Prix van de Verenigde Staten. De inhaalactie van Norris leidde tot een straf, al is McLaren-teambaas Andrea Stella het daar niet mee eens.

Verstappen Norris Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan het einde van de Grand Prix van de Verenigde Staten vochten Max Verstappen en Lando Norris een fel robbertje uit om de derde plaats. Norris passeerde zijn titelrivaal, maar deed het buiten de baan en kreeg een straf van vijf seconden. McLaren-teambaas Andrea Stella hekelt het besluit van de wedstrijdleiding.

"Mijn mening is dat de stewards zich op ongepaste wijze met een prachtig stukje autosport hebben bemoeid", stelt Stella tegenover Sky Sports. "Beide auto's gingen van de baan af en behaalden een voordeel. Het is jammer, want het heeft ons een podium gekost. We bleven geduldig in de race, ook nadat we in de eerste ronde van de baan werden geduwd. Dat accepteerden we."

Stella is vooral boos over de straf van vijf seconden, al sluit hij een protest uit. "Dat gezegd hebbende, onze positie is heel duidelijk, we kunnen niet in beroep gaan. Het hoofdstuk is nu afgesloten en we gaan door naar de volgende race.”

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Mercedes teambaas baart opzien met keihard radiobericht over strijd Verstappen en Norris