Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren-teambaas: "In dat geval zit óf De Vries óf Vandoorne in de McLaren van Ricciardo"

Er is een hele kleine kans dat we volgende week Nyck de Vries aan de start zien van de Grand Prix van Bahrein. Dat geeft McLaren-teambaas Andreas Seidl te kennen.

Deze week schittert bij McLaren Daniel Ricciardo door afwezigheid. Gisteren maakte het team bekend dat hij geveld was door het coronavirus en dat hij in quarantaine in zijn hotel verbleef. Het team meldde direct ook dat hij op tijd uit quarantaine zou mogen om deel te kunnen nemen aan de Grand Prix van Bahrein volgend weekend, maar de deadline is krap. "Volgens de regels van de overheid hier mag Daniel op donderdagavond uit quarantaine", zo wordt teambaas Andreas Seidl geciteerd door Auto, Motor und Sport . Maar wat als hij dan onverhoopt alsnog positief test op het virus?

"In dat geval hebben we een overeenkomst met Mercedes", vervolgt de Mclaren-teambaas, hintend naar de deal waarin staat beschreven dat McLaren in geval van nood mag terugvallen op de reservecoureurs van het Mercedes-fabrieksteam. "In dat geval neemt dus óf Nyck de Vries óf Stoffel Vandoorne plaats in onze auto", zo bevestigt hij. Echter, de Belg Vandoorne heeft volgende week WEC-verplichtingen in Sebring, verplichtingen die De Vries niet heeft.

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen