Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren-teambaas loopt nog niet te hard van stapel: "Dit is nodig om Red Bull uit te dagen"

McLaren staat even vol in de spotlights. Het team uit Woking nam een grote update mee naar Miami en wist daarmee zelfs de Grand Prix te winnen. Grote vraag is dus ook nu of McLaren vanaf heden elke race mee kan strijden om de overwinning. Teambaas Andrea Stella twijfelt daar nog aan.

Norris Stella podium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren introduceerde in Miami haar eerste grote update van het seizoen. Vorig jaar kwam het team ook met een soortgelijke upgrade, waarna het team van Lando Norris en Oscar Piastri meteen competitief was. Nu lijken de grote updates opnieuw een schot in de roos, want het hele weekend waren beide coureurs snel. Lando Norris reed met het volledige pakket, terwijl Oscar Piastri slechts de helft van de updates kreeg. Toch lieten beide heren een uitstekende snelheid zien.

De overwinning van Lando Norris kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. Teambaas Andrea Stella is er dan ook van overtuigd dat de updates hebben geholpen in de strijd met Max Verstappen. Stella vertelt hierover tegen over onder meer RacingNews365: "Ik denk van wel ja. We hebben onze auto flink verbeterd. We weten hoeveel we vooruit zijn gegaan en dat is een significant goede sprong."

Waar de McLaren vooral in het begin van het seizoen last had van een gebrek aan snelheid op de rechte stukken en problemen kende in de langzame bochten, was dit juist in Miami niet meer het geval. Iets wat Stella tevreden stelt: "We waren erg competitief in een sector met zowel een lang recht stuk als een aantal langzame bochten. Het was ook een van de redenen dat we bewust voor een lichtere achtervleugel hebben gekozen. Wanneer je een auto van updates voorziet, voornamelijk gericht op de vloer en sidepods, wordt de auto vrijwel altijd efficiënter qua downforce op de achtervleugel. Tegelijkertijd hebben we in de setup ook gefocust op de langzame bochten. We verloren dan ook in de kwalificatie veel tijd in het snelle gedeelte, maar dat was een bewuste keuze."

Strijden met Red Bull

Toch houdt Stella nog een slag om de arm. De Italiaan is namelijk ook overtuigd van het feit dat Red Bull niet haar beste dag ooit had: "In deze race was Red Bull niet in haar beste vorm. Dus als mensen zeggen, de snelheid die jullie vandaag hadden is een voorbode voor de toekomst, durf ik daar nog niet mijn handtekening onder te zetten. We zien dit als een positief resultaat en het geeft een boost in zelfvertrouwen, maar we moeten dit ook zien als een teken dat we nog harder moeten gaan werken dan we al deden."

De overwinning van Norris, in combinatie met het grote updatepakket van McLaren zorgt ervoor dat steeds meer mensen verwachten dat McLaren nu de grootste uitdager is van Red Bull en Verstappen. Stella blijft voorzichtig, maar weet wat zij nodig hebben om elke week Red Bull het leven zuur te maken: "Willen we het gevecht consequent aangaan met Red Bull, hebben we, in mijn ogen, nog zo'n update nodig zoals dit weekend."

Stella wijst dan ook op de voorgaande races, waarin het vooral in de kwalificatie vrij ver achter Red Bull stond: "Bijvoorbeeld in Japan, daar stonden we ruim zes tienden achter Red Bull en ook in China was het gat een aantal tienden. Dus het is realistisch om te stellen dat de competitiviteit van ons team vooruit is gegaan, maar we zijn er nog niet. Ook voornamelijk omdat Red Bull niet alles uit haar auto wist te halen."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco