Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

McLaren-teambaas prijst Verstappen: "Daar heb ik heel veel respect voor"

McLaren start de sprintrace op de zaterdag in Oostenrijk vanaf de tweede en derde plek, maar wel achter Max Verstappen. Teambaas Andrea Stella blikt terug op de sprintkwalificatie en deelt de complimenten uit aan Verstappen.

Verstappen sprint pole Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen was in alle drie de delen van de sprintkwalificatie de snelste man en wist met ruim negen honderdsten poleposition te pakken voor de sprintrace. De twee McLaren-coureurs komen daar achteraan, met eerst Lando Norris en op P3 staat Oscar Piastri. Teambaas van het team uit Woking, Andrea Stella, blikt terug op de sprintkwalificatie bij Sky F1.

"We hebben zeker ons best gedaan. In zekere zin was het een lastige kwalificatie, want het was niet makkelijk om de ronde te rijden, door onder meer de gele vlaggen. En er was altijd wat strijd om de juiste positie te vinden in de outlap. Het was dus niet de makkelijkste kwalificatie, maar we zijn blij met zijn resultaat", zo begint Stella zijn verhaal.

Dan richt de McLaren-teambaas zich op de polesitter voor de sprintrace, Verstappen. "Zoals altijd lijkt Max goede prestaties te leveren en daar hebben we eerlijk gezegd veel respect voor. Hij doet het goed, net als het hele team van Red Bull. Maar het is goed dat we er zijn en we hebben een goede kans op de zaterdag."

Maar waar kan McLaren zich dan nog verbeteren? "In de sprintkwalificatie zagen we dat Lando en Oscar zeker mogelijkheden hadden om zich te verbeteren. Niet alle bochten waren zo perfect als je zou willen in de kwalificatie." 

Vervolgens kijkt Stella alvast vooruit naar de sprintrace op de Red Bull Ring. "Wat betreft de sprintrace zal het een beetje afhangen van de temperatuur. Is het bewolkt of is er zonneschijn? Want dat beïnvloedt de slijtage een beetje. En het zal ook een beetje afhangen van wat mensen willen doen op het gebied van de banden richting de sprintrace. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe band of een gebruikte band gebruiken in de sprintrace?"

Stella vervolgt: "Er zijn dus veel variabelen. Ik denk dat we er goed voor staan, maar niet op basis van wat we in de training hebben geleerd, omdat er niet al te veel is gereden. Maar meer op basis van hoe we het dit seizoen tot nu toe hebben gedaan", zo sluit de teambaas optimistisch af.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'