© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren-teambaas:"Laat F1 het voorbeeld van IndyCar en NASCAR volgen"

27 sep. 2018 14:45 Jan van der Burgt 2 reacties
McLaren teambaas Zak Brown ziet het wel zitten: wisselende kleurstellingen voor Formule 1-auto's gedurende het seizoen. In Amerika is dat al een gebruik, in de Formule 1 vooralsnog verboden.

McLaren-teambaas Zak Brown haalt de IndyCar en NASCAR aan als voorbeelden waar het wisselen van liveries aan de orde van de dag is. De Amerikaan denkt dat het vanuit marketingtechnisch oogpunt ook aantrekkelijk kan zijn voor de Formule 1:

"Als je bijvoorbeeld naar Monaco gaat en een speciaal programma hebt opgezet met bijvoorbeeld Dell Technologies, dan ben ik van mening dat je daar je auto op aan moet kunnen passen."

Volgens Amerikaans voorbeeld draait een kleurstelling vooral om de rijder en niet zozeer om het hele team, maar zover wil Brown toch niet gaan: "Nee, dat past niet bij de Formule 1 en dat zou alleen maar verwarrend werken voor de fans. Twintig verschillende auto's moeten we niet willen, maar als je de kleurstelling van beide auto's gelijk houdt, dan blijven ze herkenbaar als zijnde een McLaren of een Ferrari."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen