Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren-teambaas:"Laat F1 het voorbeeld van IndyCar en NASCAR volgen"

McLaren teambaas Zak Brown ziet het wel zitten: wisselende kleurstellingen voor Formule 1-auto's gedurende het seizoen. In Amerika is dat al een gebruik, in de Formule 1 vooralsnog verboden.

McLaren-teambaas Zak Brown haalt de IndyCar en NASCAR aan als voorbeelden waar het wisselen van liveries aan de orde van de dag is. De Amerikaan denkt dat het vanuit marketingtechnisch oogpunt ook aantrekkelijk kan zijn voor de Formule 1: "Als je bijvoorbeeld naar Monaco gaat en een speciaal programma hebt opgezet met bijvoorbeeld Dell Technologies, dan ben ik van mening dat je daar je auto op aan moet kunnen passen."

Volgens Amerikaans voorbeeld draait een kleurstelling vooral om de rijder en niet zozeer om het hele team, maar zover wil Brown toch niet gaan: "Nee, dat past niet bij de Formule 1 en dat zou alleen maar verwarrend werken voor de fans. Twintig verschillende auto's moeten we niet willen, maar als je de kleurstelling van beide auto's gelijk houdt, dan blijven ze herkenbaar als zijnde een McLaren of een Ferrari."

Viaplay
x
Verstappen Zo reageerde Max op het cruciale safety car-moment met Norris in Miami