Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
McLaren

McLaren tempert verwachtingen: "Reken niet weer op zo'n megasprong"

Sinds McLaren afscheid heeft genomen van Honda als motorleverancier begint het team langzaam maar zeker weer op zijn niveau van vroeger te komen. CEO Zak Brown verwacht echter niet dat het team in 2020 eenzelfde reuzensprong zal kunnen maken als verleden jaar.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Zak Brown laat zich niet op het verkeerde been zetten door de sterke prestaties van McLaren in 2019. Het Formule 1-team was het voorbije jaar met afstand het beste team van het middenveld en werd relatief eenvoudig vierde in het klassement, maar Brown beseft dat het team nog een lange weg te gaan heeft alvorens het met de topteams kan strijden. Brown wil daarom ook geen overmoedige uitspraken doen wanneer hij bij de Autosport International Show gevraagd wordt naar zijn verwachtingen voor komend seizoen.

"Eén zwaluw maakt nog geen zomer", begint Brown met fraai cliché. "Van 2018 naar 2019 maakten we een enorme stap vooruit, maar dat lag vooral aan het feit dat we in 2018 simpelweg niet sterk genoeg waren. Ik voorzie niet dat we komend seizoen zo'n zelfde stap kunnen maken, maar het doel blijft uiteraard om progressie te boeken."

"Het helpt voor McLaren ook niet mee dat de regels komend seizoen nagenoeg hetzelfde zijn. Een verrassing hier of daar is natuurlijk altijd mogelijk, maar ik reken er niet op dat de grid er straks heel anders uit zal zien.", aldus Brown.

De Amerikaan put wel hoop uit het feit dat McLaren een aantal nieuwe mensen heeft aangenomen, die in 2020 kunnen helpen het team nog sterker te maken. "We zijn eigenlijk nog maar een jong team", legt Brown uit. "Technisch directeur James Key ontwerpt dit jaar bijvoorbeeld pas zijn eerste auto voor McLaren, we zijn benieuwd hoe dat uitpakt. Daarnaast is teamleider Andreas Seidl pas halverwege het afgelopen seizoen bij McLaren gekomen. De verwachting is daarom ook dat alles komend seizoen strakker en netter verloopt, we hebben een goed gevoel over de 2020-auto."

3 reacties

    Breaking Zo moet de nieuwe Red Bull-bolide van Verstappen eruit gaan zien