Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren tevreden na testweken, maar het kan beter

McLaren kende naar eigen zeggen twee goede testweken, maar uit de nieuwe MCL35 kan nog veel meer snelheid worden gehaald.

Na Mercedes en Ferrari was McLaren na afloop van de twee testweken op het Circuit de Barcelona-Catalunya het meest productieve team. In totaal legden coureurs Carlos Sainz en Lando Norris tezamen 802 ronden af, wat gelijk staat ongeveer twaalf Grands Prix-afstanden. Reden genoeg voor tevreden gezichten in het Britse kamp, ook bij het management.

"Het zijn zes hele goede testdagen geweest, zeker", zo begint teambaas Andreas Seidl zijn terugblik voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Ik ben heel blij met de manier waarop deze twee weken zijn verlopen, maar ook met de voorbereidingen die de afgelopen winter door het team zijn getroffen om op deze manier dit punt te kunnen bereiken."

"De betrouwbaarheid van de McLaren MCL35 was heel goed en we hebben ons testprogramma in zijn geheel af kunnen werken", zo vervolgt de Duitser met een voorzichtige glimlach op het gezicht. "We hebben zeker nog een lange weg voor de boeg, maar onze betrouwbaarheid is in ieder geval al goed en we hebben alle data die wilden verzamelen ook kunnen verzamelen."

Tijdens de tweede testweek introduceerde het Britse team ook enkele upgrades vergeleken met testweek één. Voor technisch directeur James Key was het een opluchting dat deze onderdelen er ook daadwerkelijk voor zorgden dat de auto beter werd.

"Ze hebben hun vruchten afgeworpen en de auto beter gemaakt. De MCL35 reageerde goed op de nieuwe aerodynamische onderdelen die we hebben geïntroduceerd, maar er zit nog veel meer potentie in deze bolide, die we dit seizoen eruit hopen te halen", aldus Key.

Met medewerking van Aaron Deckers.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez