Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren tot de tanden bewapend met nieuwe updates, Red Bull blijft achter

Wie schiet het beste uit de startblokken in de Formule 1 Grand Prix van Nederland. Eén strijd heeft McLaren ten opzichte van Red Bull al in zijn voordeel beslecht.

Verstappen Norris China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Van Red Bull wisten we dat men mogelijk terug zou grijpen naar een wat meer gedateerde configuratie van de RB20, zodat deze net als eerder in het seizoen wat voorspelbaarder zou reageren. Desodanks prijken er toch wat updates op de officiële FIA-lijst. Het team van Max Verstappen heeft één circuit specifieke update mee en twee 'gewone' updates.

De motorkap wordt weer aangepast en zal hoogstwaarschijnlijk dezelfde configuratie hebben als die in Hongarije. Toen nam Red Bull (tijdelijk) afscheid van de zogenaamde 'bazooka's' op de motorkap. De update die in Zandvoort wordt doorgevoerd is om een smallere centrale uitgang te creëren, gericht op de specifieke koelingsvereisten.

De twee 'performance' upgrades van Red Bull zijn gericht op de halo en de spiegels. Op de halo heeft men een nieuwe flow gemaakt om zo de totale luchtstroom beter te regulieren. Ook bij de spiegels is de luchtstroom aangepakt. Dit is gedaan om de totale beschikbare druk te verbeteren langs de sidepods en richting de vloer van de auto.

De tekst gaat verder na de afbeelding.

			© XPBimages
	© XPBimages

McLaren gaat all in

Hoe anders is het bij de concurrentie, want Mercedes en Ferrari nemen helemaal geen updates mee. McLaren daarentegen gaat all in. Het team uit Woking neemt een groot updatepakket mee naar Zandvoort in de hoop daarmee nieuwe tik mee uit te delen. Zo zijn onder andere de ophanging, vloer en achtervleugel aangepakt door het team van Lando Norris en Oscar Piastri.

Van de zes upgrades zijn er vier performance-gericht en twee circuit specifiek. Vooral de achtervleugel is gericht op Circuit Zandvoort, want McLaren neemt een achtervleugel mee die meer downforce moet gaan genereren. De performance-upgrades focussen zich vooral op de voorkant van de auto. Zo neemt McLaren een nieuwe luchtinlaat voor de remmen mee om zo de aerodynamische flow te verbeteren. Ook de ophanging aan de voorkant van MCL38 is aangepakt. Dit om de luchtstroom, die wordt opgewerkt door de nieuwe reminlaat, beter richting de vloer te sturen.

En ook aan de vloer is het een en ander veranderd. Vooral aan de zijkanten van de vloer heeft McLaren wat veranderingen toegepast om zo de luchtstroom te verbeteren en de algemene prestaties van de vloer omhoog te halen. De laatste update van McLaren focust zich op de ophanging van de achterwielen. Want ook daar is het een en ander veranderd om de nieuwe luchtstroom die ontstaat vanuit de vloer beter te verwerken richting de achtervleugel en de diffuser.

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan