Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren trekt pijnlijke conclusie: "De auto werkt zo niet"

McLaren kent in 2023 een zeer slechte start van het Formule 1-seizoen. Die conclusie wordt er binnen het team ook getrokken na de GP van Miami, waar geen punten werden gescoord. Er moet verandering komen, aldus teambaas Andrea Stella.

Norris Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In de afgelopen twee races scoorde McLaren in totaal twee punten, dit door de P9-finish van Lando Norris in Bakoe. Een week later in Miami was het Britse team nergens te bekennen: Norris eindigde op de zeventiende plaats, terwijl teamgenoot Oscar Piastri negentiende werd. Voor het eerst in meer dan 80 races haalde McLaren met beide auto's niet Q3 op de zaterdag.

Werk aan de winkel dus, dat weet ook Andrea Stella. De teambaas van McLaren maakt de balans op na het pijnlijke resultaat in de Verenigde Staten. "De belangrijkste conclusie is dat we na een oké prestatie in Bakoe weer een reality check hebben gehad", zo begint hij tegenover de media, waaronder RacingNews365.

"De informatie die we hier hebben opgedaan helpt ons in het doorontwikkelen van de auto en in welke richting dat moet gebeuren. We moeten de auto verbeteren als we van de remmen afgaan en als we van het gaspedaal afgaan. Op dit moment werkt de auto zo gewoon niet. Dit zorgt voor grote belemmeringen op dit soort circuits."

Stella hoopte nog op wat incidenten in de GP van Miami, maar ook daar waren er geen kansen. De race kende nul uitvalbeurten en zelfs geen gele vlaggen. "We hadden iets nodig in de race, een safety car of iets dergelijks, maar er gebeurde niets."

Norris: "Niets hier lag ons"

Norris kan ook niet tevreden zijn over het weekend. Waarom McLaren zo traag was, dat heeft volgens hem meerdere oorzaken. "Het circuit lag ons niet, de bochten lagen ons niet, de temperatuur lag ons niet, het asfalt lag ons niet en nog veel meer lag ons niet", is de pijnlijke conclusie van de Brit.

"Alleen de AlphaTauri's waren dit weekend waarschijnlijk langzamer dan wij waren." Yuki Tsunoda kon nog elfde worden, maar teamgenoot Nyck de Vries werd achttiende, tussen de twee McLaren-coureurs. "Anderen waren juist weer heel snel, zoals Alfa Romeo. We bleven staan waar we stonden, terwijl anderen een stap voorwaarts hebben gemaakt", aldus Norris.

Ook interessant:

Briljante Verstappen zet Perez op zijn plek

Een daverende overwinning van Verstappen in Miami, die daarmee Perez weer op zijn plek zette, zo merkt men op in de nieuwste RN365 F1-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel vellen over alle gebeurtenissen in de F1.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden