Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren: 'Uiterlijk september beslissen we over onze motor'

Komt er na drie jaar dan toch een einde aan het huwelijk tussen McLaren en motorleverancier Honda? De afgelopen drie jaar was het kommer en kwel. Ook dit jaar grossiert McLaren in uitvalbeurten vanwege een onbetrouwbare motor. In Hongarije scoorden ze pas hun eerste dubbele puntenfinish van het seizoen.

Door de knappe zesde plek van Alonso en de tiende plek van Vandoorne is McLaren het team van Sauber voorbij gegaan in het WK. Een negende positie is echter ver beneden de doelstelling van het team. Er wordt dan ook hard gewerkt aan een oplossing waarbij vooral onbekend is of de samenwerking met Honda wordt voortgezet. Zowel Mercedes als Ferrari zijn niet van plan om motoren te leveren aan McLaren. De enige mogelijkheid is dan Renault. Tot voor kort leek dit geen haalbare kaart maar nu Red Bull overweegt om het opleidingsteam met Honda motoren te laten rijden, biedt dit kansen voor McLaren.

De tijd begint echter te dringen, vooral ook omdat Fernando Alonso wil weten waar hij aan toe is. De Spanjaard wil in 2018 een competitieve auto zodat hij weer om de podiumplaatsen kan strijden. Of dat met McLaren is, is natuurlijk de grote vraag. Alleen daarom al wil het team zo snel mogelijk de knoop doorhakken. In gesprek met Reuters vertelt McLaren directeur John Neale het volgende over de motorsituatie. "De tijd begint inderdaad te dringen, iedereen praat op dit moment met iedereen. Binnen vier tot vijf weken moeten we duidelijkheid hebben. Ik ben ervan overtuigd dat er voor alle partijen een goede oplossing mogelijk is. Hopelijk lukt het ons dan ook om Fernando Alonso voor ons team te behouden."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'