Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'McLaren verwacht deal met Renault deze week af te ronden'

In Italië beleefde McLaren en Honda weer een dramatisch weekend. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne vielen wederom uit met problemen aan de krachtbron. Het was de druppel die de emmer over deed lopen.

Achter de schermen vond er topoverleg plaats tussen McLaren en Honda, maar ook tussen het Britse team en motorleverancier Renault. McLaren is de situatie met Honda nu echt zat en stuurt aan op een breuk. Renault wil graag motoren leveren aan het team, maar beschikt niet over de capaciteit om vier teams motoren te leveren. Het doorgaan van de deal lijkt daarom ook afhankelijk te zijn van een overeenkomst tussen Toro Rosso en Honda. Het junior team van Red Bull is met Honda in onderhandeling over de levering van motoren voor 2018.

Eerder liepen de gesprekken stuk, maar beide partijen hebben nog altijd interesse in een samenwerking. Volgens de geruchten stuurt ook Red Bull hierop aan, omdat het dan mogelijk over een alternatief beschikt voor Renault. Het team van Max Verstappen is niet tevreden over de prestaties van Renault en kan met een deal van het zusterteam met Honda de motoren vergelijken. De verwachting is dat de deal tussen Toro Rosso en Honda de komende dagen officieel wordt. Met een deal tussen beide partijen blijft Honda als motorleverancier actief in de Formule 1. Op het moment dat de deal rond is kan ook de deal tussen McLaren en Renault gepresenteerd worden.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"