© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

'McLaren verwacht deal met Renault deze week af te ronden'

04 sep. 2017 07:45 Ruud Dimmers 0 reacties
In Italië beleefde McLaren en Honda weer een dramatisch weekend. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne vielen wederom uit met problemen aan de krachtbron. Het was de druppel die de emmer over deed lopen.

Overstap McLaren naar Renault bijna rond

Achter de schermen vond er topoverleg plaats tussen McLaren en Honda, maar ook tussen het Britse team en motorleverancier Renault. McLaren is de situatie met Honda nu echt zat en stuurt aan op een breuk. 

Renault wil graag motoren leveren aan het team, maar beschikt niet over de capaciteit om vier teams motoren te leveren. Het doorgaan van de deal lijkt daarom ook afhankelijk te zijn van een overeenkomst tussen Toro Rosso en Honda. Het junior team van Red Bull is met Honda in onderhandeling over de levering van motoren voor 2018. 

Eerder liepen de gesprekken stuk, maar beide partijen hebben nog altijd interesse in een samenwerking. Volgens de geruchten stuurt ook Red Bull hierop aan, omdat het dan mogelijk over een alternatief beschikt voor Renault. Het team van Max Verstappen is niet tevreden over de prestaties van Renault en kan met een deal van het zusterteam met Honda de motoren vergelijken.

De verwachting is dat de deal tussen Toro Rosso en Honda de komende dagen officieel wordt. Met een deal tussen beide partijen blijft Honda als motorleverancier actief in de Formule 1. Op het moment dat de deal rond is kan ook de deal tussen McLaren en Renault gepresenteerd worden. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen