Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren verwacht vuurwerk van Stoffel Vandoorne in 2018

Stoffel Vandoorne geldt als één van de grootste Formule 1 talenten maar toch verliep zijn debuutseizoen niet zoals verwacht. Vandoorne zelf deed er alles aan om er iets van te maken maar kon niet voorkomen dat technische problemen hem vaak aan de kant hielden.

Ondanks de algehele malaise bij het team van McLaren ging Vandoorne bepaald niet bij de pakken neerzetten. Tegenover Motorsport-Total kijkt teambaas Brown dan ook positief terug op het eerste jaar van Vandoorne in de Formule 1. "Over het gehele seizoen was Vandoorne gewoon een ster. Het klinkt misschien vreemd maar het afgelopen jaar is ontzettend goed geweest voor zijn ontwikkeling. Hij had vooral de nodige problemen in de eerste helft van het seizoen waardoor zijn seizoen behoorlijk werd bemoeilijk."

Door de overstap van Honda naar Renault zijn de verwachtingen bij McLaren voor het nieuwe seizoen hoog gespannen. Ook intern verwachten ze het nodige vuurwerk en zijn ze benieuwd hoe Vandoorne het in zijn tweede jaar tegenover Alonso gaat doen. "Wij wisten natuurlijk precies hoe beide auto's waren afgesteld en dan zat Vandoorne toch dichter op Alonso dan dat de dataschermen aangaven." "Dit jaar moet Vandoorne Alonso onder druk gaan zetten. Fernando is bijvoorbeeld minder sterk in kwalificeren, daar willen we graag wat meer druk van Vandoorne zien." Vandoorne hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken dat zijn teamgenoot een voorkeursbehandeling geniet. "Wij behandelen beiden gelijk. Fernando mag dan meer publiciteit krijgen maar dat zie je binnen het team niet terug. Het is mijn taak om Vandoorne te laten zien dat hij dezelfde behandeling krijgt. Hij gaat er goed mee om en concentreert zich volledig op zijn taak. Ik verwacht dan ook dat we dit jaar veel van hem gaan zien."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen