Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
McLaren

McLaren vol lof over Sainz en Norris: "Vinden iedere race wel een verbeterpunt"

Het Formule 1-team van McLaren heeft in 2019 bewezen over een van de sterkste rijdersduo's te beschikken. James Key, technisch directeur bij McLaren, is met name te spreken over hoe sterk Carlos Sainz en Lando Norris zijn als het aankomt op het ontwikkelen van de auto.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

In aanloop naar het afgelopen Formule 1-seizoen was het een groot vraagteken hoe McLaren zou presteren. De Britse renstal gooide het in 2019 over een andere boeg door Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne uit te zwaaien, om daarvoor in de plaats het volledig nieuwe rijdersduo van Carlos Sainz en Lando Norris aan te nemen. McLaren heeft na afloop van het jaar enkel lof voor zijn coureurs.

De technisch directeur van het team, James Key, vertelt voor de microfoon van RacingNews365 dat het veel heeft gehad aan Sainz en Norris. "We moeten niet onderschatten wat voor een impact Carlos Sainz en Lando Norris op het jaar van McLaren hebben gehad", begint Key. "Ze verkeerden in zeer goede vorm, waren relaxt en konden goed met elkaar opschieten: het was voor het team dan ook een geweldige en harmonieuze situatie."

In zijn debuutjaar in de Formule 1 heeft Norris het voortreffelijk gedaan, maar met name aan grootverdiener Sainz heeft het een boel gehad. "Sainz heeft veel voor het team betekend, in de zin dat hij zeer constant heeft gepresteerd. Norris op zijn beurt voelt voor McLaren eigenlijk helemaal niet als een rookie. Ik kan niets anders zeggen dan dat ze het geweldig hebben gedaan."

Hoewel Sainz en Norris dit jaar voor het eerst een geheel seizoen met de McLaren reden, kregen ze al snel een idee hoe ze de auto naar hun hand konden zetten. "De feedback die ze hebben gegeven is zeer accuraat geweest en heeft het team zeker geholpen. Ze hebben ieder raceweekend wel een verbeterpunt aan de auto gevonden, dit heeft McLaren geholpen enigszins de aansluiting te vinden met de top teams", legt Key uit.

0 reacties

    Uitslag Formule 1 wintertest Barcelona 21 februari