Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren vol vertrouwen in nieuwe Formule 1 seizoen

McLaren heeft als doelstelling om in het nieuwe seizoen weer de aansluiting te vinden bij de drie topteams. CEO Zak Brown heeft er alle vertrouwen in na het zien van de winterse progressie.

Na drie teleurstellende jaren in samenwerking met Honda is McLaren geswitcht naar Renault-motoren. Hierdoor heeft CEO Zak Brown een positief gevoel over het aankomende Formule 1 seizoen. Volgens Brown gaat de ontwikkeling van de auto volgens schema en dit schept veel vertrouwen in Woking. McLaren heeft namelijk de ambitie om mee te vechten voor de podiumplaatsen in 2018. ''Alles gaat voorspoedig rondom het ontwerp van de auto. We hebben de motor al achterin het chassis liggen en zijn geslaagd voor onze crashtests. We liggen goed op schema", aldus Brown.

''Alle simulaties die we hebben uitgevoerd toonde het verwachtte resultaat. In de afgelopen jaren was dit niet het geval. Soms werken dingen prachtig in de simulator, maar niet in de praktijk. Dat was vorig jaar te vaak het geval." " Ik verwacht dat we een erg sterk seizoen tegemoet gaan", laat Brown aan Crash.net weten. Het blijft afwachten waar de renstal nu echt staat. Tijdens de eerste testdagen in Barcelona zal daar meer duidelijkheid in komen. De nieuwe McLaren MCL33 wordt online gepresenteerd op 23 februari. Op 26 februari staat de eerste wintertest gepland.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"