© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren voorlopig niet om tafel met Alonso over toekomst

04 jun. 2018 07:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Blijft Fernando Alonso nog actief in de Formule 1? De Spanjaard is bezig aan zijn vierde seizoen op rij voor McLaren, maar de hoge verwachtingen worden niet waargemaakt.

Waar rijdt Fernando Alonso in 2019?

De geruchten dat Alonso afscheid neemt van de F1 aan het einde van dit seizoen nemen toe. De Spanjaard werd in 2005 en 2006 wereldkampioen en droomde meer dan een decennialang van een derde titel. Het project met McLaren en Honda mislukte en ook met Renault-motor vormt McLaren geen bedreiging voor de topteams.

McLaren heeft nog geen enkele coureur onder contract staan voor 2019. Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne en Lando Norris zijn de voornaamste kanshebbers voor de stoeltjes. Grote vraag daarbij is of Alonso nog het geloof heeft in McLaren.

Teambaas Zak Brown laat weten dat de gesprekken over 2019 pas gestart worden tijdens de zomerbreak.

"Ik denk dat onze situatie niet anders is dan die bij andere teams. Het is nog vroeg in het seizoen en natuurlijk praten we met onze coureurs en met diverse coureurs in de F1."

"Nu we terug zijn in Europa zullen we rond de zomerperiode met Fernando om tafel gaan over zijn toekomst. Vorig jaar besloten we om te wachten tot de zomer en ik denk dat Alonso ons op korte termijn laat weten wat zijn plannen zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen