© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Mclaren: Met Renault-motoren waren we in 2017 net zo snel als Red Bull

14 jan. 2018 08:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Na drie moeizame jaren met Honda gaat McLaren in 2018 samen met Renault op jacht naar nieuw succes. McLaren verwacht dan ook dat ze eindelijk weer vooraan mee gaan strijden en gaat er automatisch van uit dat ze op hetzelfde niveau zitten als Red Bull Racing.

McLaren spiegelt zichzelf aan Red Bull Racing

Red Bull werkt namelijk al enkele jaren samen met de Franse motorfabrikant en boekt elk seizoen wel zo haar overwinningen.

Doordat McLaren overtuigd is van haar eigen chassis gaat teambaas Zak Brown ervan uit dat de concurrentie met Red Bull de grootste uitdaging voor het nieuwe Formule 1 seizoen wordt.

Aan Racer laat Brown weten dat zijn team in 2017 al de concurrentie met Red Bull had aangekund als ze hadden gereden met een krachtbron van Renault.

"Je kunt dat soort dingen heel gemakkelijk met GPS nazien. Als we in 2017 een Renault motor hadden gehad, dan zaten we ongeveer op hetzelfde niveau als Red Bull. In sommige races hadden we dan voor hun gezeten en in andere races vlak achter ze maar in ieder geval aan Red Bull gewaagd."

Brown is in ieder geval wel zo eerlijk om er een kanttekening bij te plaatsen.

"Natuurlijk weet je niet hoe de wagen had gereageerd als de snelheid was toegenomen. Nu kwamen we natuurlijk met een veel lagere snelheid bij de eerste bocht aan. We weten alleen dat onze topsnelheid hoger was geweest, niet hoe onze wagen onder die omstandigheden had gereageerd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen