Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mclaren: Met Renault-motoren waren we in 2017 net zo snel als Red Bull

Na drie moeizame jaren met Honda gaat McLaren in 2018 samen met Renault op jacht naar nieuw succes. McLaren verwacht dan ook dat ze eindelijk weer vooraan mee gaan strijden en gaat er automatisch van uit dat ze op hetzelfde niveau zitten als Red Bull Racing.

Red Bull werkt namelijk al enkele jaren samen met de Franse motorfabrikant en boekt elk seizoen wel zo haar overwinningen. Doordat McLaren overtuigd is van haar eigen chassis gaat teambaas Zak Brown ervan uit dat de concurrentie met Red Bull de grootste uitdaging voor het nieuwe Formule 1 seizoen wordt. Aan Racer laat Brown weten dat zijn team in 2017 al de concurrentie met Red Bull had aangekund als ze hadden gereden met een krachtbron van Renault.

"Je kunt dat soort dingen heel gemakkelijk met GPS nazien. Als we in 2017 een Renault motor hadden gehad, dan zaten we ongeveer op hetzelfde niveau als Red Bull. In sommige races hadden we dan voor hun gezeten en in andere races vlak achter ze maar in ieder geval aan Red Bull gewaagd." Brown is in ieder geval wel zo eerlijk om er een kanttekening bij te plaatsen. "Natuurlijk weet je niet hoe de wagen had gereageerd als de snelheid was toegenomen. Nu kwamen we natuurlijk met een veel lagere snelheid bij de eerste bocht aan. We weten alleen dat onze topsnelheid hoger was geweest, niet hoe onze wagen onder die omstandigheden had gereageerd."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024