© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren wil herhaling duel Hamilton en Alonso

06 feb. 2018 07:25 Wanda Bisschop 0 reacties
Het nieuwe Formule 1 seizoen belooft op voorhand al een ontzettend interessant jaar te gaan worden. Niet alleen lopen er diverse contracten af, ook de strijd vooraan lijkt spannender dan ooit te gaan worden. Althans, dat hoopt in ieder geval McLaren.

McLaren verwacht dat de kaarten opnieuw worden geschud

Na drie moeizame jaren wil McLaren in 2018 weer laten zien wat ze echt in huis hebben. Gesteund door de samenwerking met Renault en het grootste vertrouwen in het eigen chassis verwacht McLaren dat het weer een rol van betekenis gaat spelen.

McLaren ziet een herhaling van het duel tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso dan ook wel zitten. Beide kemphanen waren ooit in 2007 teamgenoten bij McLaren en kregen het toen regelmatig met elkaar aan de stok. Uiteindelijk trok Hamilton aan het langste eind en pakte hij zijn eerste wereldtitel.

Brown erkent tegenover Express Sport dat de onderlinge verstandhouding in die tijd verre van ideaal was.

"Je had toen natuurlijk twee van de beste coureurs ter wereld in één team. Allebei wilden ze de ander verslaan en dat werd uiteindelijk een ongezonde relatie. Zoiets zag je in het verleden ook met Senna en Prost en Piquet en Mansell."

"Als je twee jonge honden bij elkaar in een kooi zet, dan krijg je gewoon vroeg of laat vuurwerk. Mercedes had een soortgelijke situatie met Nico Rosberg en Lewis Hamilton, ook een vrij intense periode. "

"Senna en Prost overkwam hetzelfde en gingen elkaar te lijf voordat Prost het team verliet. Lewis en Fernando konden niet gemanaged worden. Het waren gewoon twee jonge rijders die zichzelf wilden bewijzen."

Toch verheugt Brown zich opnieuw op de rivaliteit tussen de beide kemphanen.

"Ik kan niet wachten om dat gevecht weer te zien. Ik kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen en ben erg benieuwd waar iedereen staat. Ook hoe het tussen Fernando en Stoffel gaat lopen maar vooral wat er gebeurt tussen Lewis en Fernando als Fernando over een goede racewagen beschikt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen