Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren wil minimaal één zege in 2018

De deal met Renault moet ervoor zorgen dat McLaren na jaren van tobben eindelijk weer voorin het veld te vinden is. De doelstelling is dan ook wederom erg hoog: Minimaal één zege en de derde positie in het WK in 2018.

Eric Boullier, racing director van McLaren, legt de lat voor het team erg hoog. McLaren wacht al jaren op een zege, maar volgend seizoen moet het er dan toch echt van komen. McLaren dumpte Honda en komt uit met de Renault-motoren in 2018. Een stap vooruit, maar nog altijd geen Mercedes of Ferrar. Desondanks gelooft Boullier in de kracht van McLaren-Renault. " Onze doelstelling voor 2018 is om minimaal als derde te finishen in het WK bij de constructeurs. Ik hoop dat we nog beter presteren en eindelijk die zege weer eens pakken." " Ik wil geen valse verwachtingen creëren of onze fans laten dromen van dingen die we niet waar kunnen maken, maar ik ben ervan overtuigd dat we volgend jaar minimaal één race winnen", laat Boullier aan Marca weten.

McLaren kent een rijke geschiedenis in de Formule 1. Het team domineerde seizoenen lang en won tal van wereldtitels met sterren als Hunt, Lauda, Prost en Senna. Het F1-team moet op termijn weer terugkeren aan de absolute top vindt Boullier. " Het is nog erg vroeg en er zijn wat reglementswijzigingen volgend jaar, met de introductie van de Halo. Ook al zijn we al begonnen met de ontwikkeling van de auto voor 2018, we moeten nog even afwachten. Pas tijdens de testdagen en de eerste race in Australië weten we waar we precies staan." " We hebben altijd onderdeel uitgemaakt van de top drie, maar de laatste seizoenen waren we daar ver van verwijderd. Met Renault hebben we een betere motor en willen we terugkeren naar ons oorspronkelijke niveau."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"