McLaren wil over vijf jaar weer meestrijden om de F1-wereldtitel

McLaren moet binnen vijf jaar weer een wereldtitel pakken in de Formule 1. Dat stelt teambaas Zak Brown, die daarmee weinig ambitieus lijkt.

Voor een team als McLaren is elk jaar waarin er niet om de titel wordt gestreden er één teveel. Toch verwacht teambaas Zak Brown niet binnen een paar jaar weer mee te doen om overwinningen en daarmee de wereldtitel. Daar trekt hij liefst vijf jaar voor uit.

"Ik heb intern onlangs een vijfjarenplan gepresenteerd. In dat plan staat zwart op wit dat we binnen die vijf jaar weer willen winnen. En als je eenmaal aan het winnen bent, doe je vanzelf weer mee om de wereldtitel", aldus Brown.

Brown wil realistisch zijn en acht de kans klein dat het team de sprong naar de topteams kan maken vóór 2021, het jaar waarin de regels in de Formule 1 volledig op de schop gaan: "Het is van cruciaal belang dat Liberty Media die veranderingen doorvoeren die het mogelijk maken dat meer dan drie teams kunnen winnen."

Met een vijfjarenplan kijkt McLaren dus vooruit naar de toekomst. Aan voorspellingen of doelstellingen voor de korte termijn wil Brown zich niet wagen: "Nee, daar willen we ver bij uit de buurt blijven. Daar hebben we ons de laatste jaren meermaals mee in de handen gesneden, aangezien het geen fraaie jaren waren. Die fout maken we liever niet nog een keer."

"Laten we er gewoon op inzetten de volgende stap voorwaarts te maken. Afgelopen jaar incasseerden we slechts vijftien gridstraffen, in de jaren daarvoor honderden. Dat was al een stap, maar we zijn er nog niet. Ik waag me niet aan voorspellingen waar we kunnen staan, ik weet alleen waar we willen staan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen