Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren wil over vijf jaar weer meestrijden om de F1-wereldtitel

McLaren moet binnen vijf jaar weer een wereldtitel pakken in de Formule 1. Dat stelt teambaas Zak Brown, die daarmee weinig ambitieus lijkt.

Voor een team als McLaren is elk jaar waarin er niet om de titel wordt gestreden er één teveel. Toch verwacht teambaas Zak Brown niet binnen een paar jaar weer mee te doen om overwinningen en daarmee de wereldtitel. Daar trekt hij liefst vijf jaar voor uit.

"Ik heb intern onlangs een vijfjarenplan gepresenteerd. In dat plan staat zwart op wit dat we binnen die vijf jaar weer willen winnen. En als je eenmaal aan het winnen bent, doe je vanzelf weer mee om de wereldtitel", aldus Brown. Brown wil realistisch zijn en acht de kans klein dat het team de sprong naar de topteams kan maken vóór 2021, het jaar waarin de regels in de Formule 1 volledig op de schop gaan: "Het is van cruciaal belang dat Liberty Media die veranderingen doorvoeren die het mogelijk maken dat meer dan drie teams kunnen winnen." Met een vijfjarenplan kijkt McLaren dus vooruit naar de toekomst. Aan voorspellingen of doelstellingen voor de korte termijn wil Brown zich niet wagen: "Nee, daar willen we ver bij uit de buurt blijven. Daar hebben we ons de laatste jaren meermaals mee in de handen gesneden, aangezien het geen fraaie jaren waren. Die fout maken we liever niet nog een keer." "Laten we er gewoon op inzetten de volgende stap voorwaarts te maken. Afgelopen jaar incasseerden we slechts vijftien gridstraffen, in de jaren daarvoor honderden. Dat was al een stap, maar we zijn er nog niet. Ik waag me niet aan voorspellingen waar we kunnen staan, ik weet alleen waar we willen staan."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi