© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren wil Red Bull verslaan in 2018

19 okt. 2017 09:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Na drie moeizame jaren in de Formule 1 moet 2018 het jaar gaan worden waarin McLaren weer terug aan de top keert. De samenwerking met de Franse motorleverancier Renault moet ervoor zorgen dat er weer podiumplaatsen worden gescoord. McLaren ziet het nieuwe Formule 1 seizoen dan ook als het jaar van de waarheid.

McLaren zet hoog in met samenwerking met Renault

McLaren heeft dit Formule 1 seizoen al vaker geroepen dat het beschikt over een goed chassis. Door de problemen met de Honda krachtbron was het team niet in staat om hun ware potentieel te tonen.

Met de Renault motor ziet McLaren het dan ook als de ultieme kans om zich te meten met Red Bull Racing waarvan altijd wordt beweerd dat het over het sterkste chassis beschikt.

Zowel McLaren als Red Bull rijden in 2018 met een krachtbron van Renault. McLaren aandeelhouder Mansour Ojjeh laat aan Motorsport.com weten dat dit een extra motivatie is.

"Het is zeker interessant om ons daarmee te vergelijken. Dat zorgt inderdaad voor een extra uitdaging. Je wilt natuurlijk net zo goed zijn of zelfs beter. We moeten er dan ook voor zorgen dat we de boel op orde hebben. Het is een nieuwe uitdaging waar we enorm naar uitkijken."

Ondanks de positieve vooruitzichten voor McLaren houdt Ojjeh nog een slag om de arm.

"Je weet natuurlijk nooit hoe het volgend jaar gaat lopen. Volgend jaar is weer een compleet nieuw jaar. We hebben dan slechts drie motoren tot onze beschikking. We moeten dan ook echt werken aan de betrouwbaarheid."

Tenslotte benadrukt Ojjeh dat McLaren weer terug wil keren aan de top.

"Het winnen zit in onze DNA, daarom zitten we ook in deze sport. We stonden al eens aan de top. Ook bij Ferrari moest men 20 jaar wachten op een kampioenschap. Mensen vergeten dat al snel maar ook wij komen terug!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen