Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren wil wederopstanding compleet maken: "Dat zou een droom zijn"

Vanwege de dominantie van Red Bull en Max Verstappen is het voor niemand bijna meer haalbaar om dit jaar de wereldtitel van zowel de coureurs als het constructeurskampioenschap te behalen. Het grootste gevecht van dit Formule 1-seizoen gaat nu om de titel: 'best of the rest'.

Het gevecht achter Red Bull lijkt op dit moment tussen Ferrari, Mercedes en Aston Martin te gaan. Sinds een paar races is ook het team van McLaren zich met dit gevecht gaan bemoeien. Hoewel de race in België tegenviel met een zevende plek voor Lando Norris en een uitvalbeurt voor Oscar Piastri, is het team uit Woking tevreden met de upgrade die ze tijdens de Grand Prix van Oostenrijk (in eerste instantie) alleen op de auto van Norris gezet hadden. "Veel dingen werken uitstekend samen", licht de McLaren-teambaas Zak Brown toe in een interview met LAOLA1 .

"Mijn hartslag ging weer snel omhoog"

De Amerikaan is onder de indruk van de prestaties van zijn team en heeft ook een woord van waardering over voor de medewerkers van McLaren. "De reden voor de recente opleving zijn vooral de mensen in de fabriek, van ontwerp tot productie. De verbetering van de betrouwbaarheid op het circuit en de strategen thuis. Onze aerodynamische verbeteringen zijn indrukwekkend. Daar neem ik mijn petje voor af." Na een matige seizoenstart waren de McLaren-coureurs amper in de top 10 te vinden. Zo had Norris pas drie races in de punten gereden voor de Grand Prix van Oostenrijk en teamgenoot Piastri pas twee keer. "De coureurs laten nu hun potentieel zien. Ze deden het al heel goed, maar nu kunnen ze nog overtuigender zijn in een verbeterde auto. De eerste ronden in Silverstone waren een hoogtepunt, mijn hartslag ging snel omhoog. Het is jammer dat Oscar niet op het podium stond", gaat Brown verder. Dat Max Verstappen dit jaar zo'n dominant seizoen heeft, verbaast Brown niet: "Red Bull is een ongelofelijk team. We proberen in de buurt van Max te komen, maar elke keer als je denkt dat je in de buurt bent, trekt hij weg. Het is indrukwekkend om naar te kijken." De teambaas verwacht dan ook niet dat McLaren dit jaar nog in de buurt gaat komen van het team uit Milton Keynes. Het team wil nu graag het beste team achter Red Bull worden. In dit geval gaat dit dan om de titel 'best of the rest', die we voorgaande jaren nog gaven aan het team achter Mercedes, Red Bull en Ferrari. "Om aan het eind van het seizoen het één na snelste team te zijn, 'best of the rest', dat zou een droom zijn. Er is nog een lange weg te gaan, maar we doen zeker weer mee", sluit hij af.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel