© McLaren Racing

Nieuwsoverzicht

McLaren wil zeperd van vorig jaar wegspoelen in 2019

14 jan. 13:40 Ruud Dimmers 0 reacties
Wie de laatste jaren over McLaren spreekt, spreekt over vergane glorie. Het ooit zo roemruchte Britse team is al jarenlang geen schim van de renstal die in de jaren 80 en 90 de Formule 1 domineerde. Teambaas Zak Brown wil terug naar de top, en hoopt in 2019 de weg omhoog in te zetten.

Wanneer was de laatste podiumplaats voor een McLaren-coureur? Een quizvraag die het op feestjes goed zal doen. Juist, veel en veel te lang geleden. We moeten ervoor terug naar de GP van Australië in 2014, waarna het snel bergaf ging met het team. McLaren-teambaas Zak Brown verwacht dat de geplaagde renstal in 2019 eindelijk met een 'fatsoenlijke' bolide aan de start verschijnt.

"We verwachten over een competitieve auto te beschikken. Onze ontwikkeling verloopt volgens plan, maar het blijft koffiedik kijken wat de concurrentie doet", laat de Brown tijdens de Autosport International-beurs weten.

De nieuwe bolide, waarvan de naam nog onbekend is, zal fors afwijken dan de MCL33 waarmee Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso in 2018 aan mochten treden. "Onze auto zal heel anders zijn dan de bolide van vorig jaar. We willen dat onze coureurs volop kunnen vechten voor de WK-punten."

Drie seizoenen lang verschuilde de Britse formatie zich achter het matig presterende Honda. De Japanse motorleverancier zou een blok aan het been zijn geweest en voor aanvang van 2018, het eerste jaar met een Renault krachtbron, blies McLaren hoog van de toren. Een tweede of derde plaats in het kampioenschap zou mogelijk zijn, maar het seizoen draaide uit op een grote deceptie.

De MCL33 was aerodynamisch bijzonder zwak. Iets dat McLaren met de nieuwe bolide wil rechtzetten. "We hebben een duidelijk plan om in de toekomst terug te keren in de top. Dat is een meerjarenplan, waarbij we niet te hard van stapel moeten lopen. Vorig jaar presteerden we niet op ons niveau, maar we hebben inzichtelijk wat we aan moeten passen om beter te presteren", blikt Brown vooruit.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen