Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'McLaren wordt ook met Renault geen wereldkampioen'

De officiële aankondiging laat nog even op zich wachten maar het huwelijk tussen McLaren en Honda lijkt voorbij. Na amper drie seizoenen gooit McLaren de handdoek in de ring en zoekt het zijn heil bij de Franse motorleverancier Renault. Voormalig Formule 1 baas Bernie Ecclestone heeft zo zijn twijfels over deze deal.

De afgelopen drie jaar probeerden McLaren en Honda van alles maar was het bij lange na niet genoeg om het lek boven water te krijgen. Vooral het gebrek aan vermogen en problemen met de betrouwbaarheid zorgden voor de nodige irritaties aan de kant van McLaren. Tegenover de Daily Mail verklaart Bernie Ecclestone dat McLaren vooral de hand in eigen boezem moet steken. "Het is niet de schuld van Honda dat het niet gewerkt heeft. Het lag aan McLaren zelf. Iedere dag zijn ze over van alles en nog wat aan het bakkeleien. Ze hadden gewoon moeten samenwerken met Honda. Dat ze dat niet hebben gedaan, is gewoon dom."

Na 60 races zonder succes komt er dus een einde aan de samenwerking tussen McLaren en Honda. Ecclestone kan zich echter niet voorstellen dat McLaren vervolgens met Renault wel de podiumplaatsen gaat scoren. "Ik zie niet in waarom McLaren met Renault succesvoller wordt dan met Honda."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"