Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren zet streep door poleposition ondanks onverwachts goede vrijdag

Kan McLaren zich op zaterdag mengen in de strijd om de poleposition, nadat het op vrijdag verrassend goed voor de dag kwam in Hongarije? Nee, zo denken de twee coureurs van het team uit Woking.

Norris Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Hongarije zat McLaren er op vrijdag heel goed bij. In de tweede vrije training klokten Lando Norris en Daniel Ricciardo zelfs de tweede en vijfde tijd, maar toch denken beide mannen niet dat er een wonder mogelijk is op zaterdag tijdens de kwalificatie.

"Nee, ik kan niet strijden voor pole", zo vertelt de jongste van het duo bij Sky Sports. "De auto voelt goed aan en het ziet er goed uit. Dit circuit past wat beter bij onze bolide, zo lijkt het. In de tweede vrije training staan we er echter vaker wat beter voor dan waar we uiteindelijk staan op zaterdag."

"Wij geven vaak een beetje meer in de tweede training, zodat we een beter beeld kunnen krijgen van wat we kunnen verwachten in de kwalificatie. Deze vrijdag ook, dus we weten dat de rest, zeker Ferrari, Red Bull en Mercedes, er normaal een schepje bovenop doet op zaterdag."

Norris: "Laat de zon maar schijnen."

De pole denkt Norris dan ook niet te kunnen pakken. Misschien zorgt de regen voor kansen, maar aangezien McLaren op vrijdag zo sterk was in droge omstandigheden, houdt hij daar liever aan vast.

"We voelen ons goed en de auto is ook goed! Dat kan ik toch wel zeggen. We staan er wat beter voor dan een week geleden in Frankrijk, maar we verwachten echt niet dat we gaan strijden om de poleposition."

"Op dit moment zou ik de regen niet verwelkomen, omdat we er goed voor staan. De regen kan voor kansen zorgen, maar dat geldt voor iedereen. Voor ons is het dan ook het veiligst om droge omstandigheden te hebben, maar veel maakt het me niet uit. Vorig jaar gingen we best goed in de regen."

"Ik hou van regen, want in het verleden was ik daar vrij goed in. Dus ik zou ja kunnen zeggen tegen regen, maar momenteel voel ik me ook heel comfortabel in droge omstandigheden. Laat die zon dus maar gewoon schijnen!"

Ricciardo zet ook een streep door pole

Ricciardo was ietsjes langzamer dan Norris in VT2, maar zat toch binnen een halve seconde van de snelste man van de training Charles Leclerc. Het geeft hem vertrouwen, maar ook de Australiër denkt niet dat een poleposition mogelijk zal zijn op zaterdag.

"Ik weet niet hoe het met de rest zit, maar wij waren de hele dag competitief. Hopelijk zegt het iets dat we in beide trainingen op vrijdag competitief waren. Ik denk niet dat we competitief genoeg zijn om voor de pole te strijden. Ik ben niet pessimistisch, maar realistisch. De topteams zullen vast nog wel wat meer vinden op zaterdag."

"Toch was het een hele goede dag", zo vervolgt de goedlachse Formule 1-coureur. "Vanaf het eerste moment ging het prima en we zullen zien wat we op weg naar de kwalificatie nog gaan veranderen aan de bolide."

"Ik heb geen reden om te zeggen dat we niet kunnen strijden voor de eerste plekken, maar het is slechts een week geleden sinds de race Frankrijk en zoveel kan er in de tussentijd niet veranderd zijn."

"Misschien ligt dit circuit ons wat beter? Ik ben er in ieder geval zeker van dat we een stap hebben gemaakt, maar niet zó'n grote stap dat we voor de pole kunnen vechten. Hoe dan ook: een hele, hele goede vrijdag."

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken