"Mediumband in warme omstandigheden bijna even snel als soft"

21 jul. 2018 07:30 René Oudman 0 reacties
In de tweede vrije training probeerden veel teams de winstkansen te spreiden, door een van haar rijders een longrun op de soft te laten maken en de ander met mediums op pad te sturen. De warme omstandigheden in Duitsland - het was vrijdagmiddag liefst 33 graden Celsius - zorgen ervoor dat de hardste van de twee compounds steeds beter wordt. Pirelli-baas Mario Isola verwacht interessante strategieën.

“Het was op vrijdag warmer dan verwacht, maar de banden hebben zich keurig gehouden. We hebben geen enkele melding van een probleem gehad', blikt Isola terug op de eerste dag van de Duitse Grand Prix. "In deze omstandigheden zit de medium iets dichter op de soft, omdat het nu eenmaal warmer is. Als de temperaturen veranderen, zal dat ongetwijfeld effect hebben op de prestaties. Er zijn verschillende, interessante tactieken mogelijk voor in de race.”

Pirelli heeft, voor de tweede keer dit seizoen, gekozen om een compound over te slaan. Evenals voor de GP van China heeft men de medium, de soft en de ultrasoft voorhanden. Dit betekent dat coureurs geen beroep kunnen doen op de supersoft.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen