Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Meer details over potentieel nieuw F1-team 'Formula Equal'

Er zijn meer details bekend over een potentieel nieuw Formule 1-team, waarbij het team bestaat uit 50% vrouwen en 50% mannen.

Er zijn meer details bevestigd over een Formule 1-team dat vanaf 2026 aan de start van de F1-grid zou kunnen verschijnen, zoals eerder onthuld door RacingNews365 . Het 'Formula Equal'-project van Craig Pollock zal worden gesteund door een 'land uit de Golfstaten', waarbij wordt gespeculeerd dat dit Saoedi-Arabië zou kunnen zijn. Dit medium benaderde onlangs prins Khalid, voorzitter van de Saoedische Motorsportfederatie, die toen nog wilde bevestigen dat hij bij het project betrokken is: "Het is te vroeg om op dit soort details in te gaan." Tijdens een interview met CNN kon Pollock al wel toegeven dat er 'intensieve gesprekken gaande zijn met een land uit de Golfstaten', al kan hij daar nog niet veel over kwijt. "Dit zal in de nabije toekomst naar buiten gebracht worden. Ik hoop dat het gaat lukken, want er is heel veel geld voor nodig." Het nieuwe F1-team moet volgens Pollock het eerste team worden dat volledig buiten Europa ligt. "Dit moet vanuit nul worden opgebouwd in een van de Golfstaten, dat is waar wij naar streven. Het is een langetermijnproject." Dit artikel gaat verder onder foto.

'Formula Equal' met gelijke verdeling man/vrouw

Pollock, de oprichter van British American Racing (BAR), heeft de afgelopen vier jaar aan het project gewerkt. Zoals de naam 'Formula Equal' al doet vermoeden, wil het het eerste team worden dat voor 50% uit mannen en voor 50% uit vrouwen bestaat, zowel bij de coureurs als bij de engineers en de bestuurlijke functies. "Onze ambitie is om vrouwen kansen te bieden om de top van de autosport te bereiken", aldus Pollock. "Het concept en het idee was om te proberen een Formule 1-team op te bouwen dat voor 50% uit mannen en voor 50% uit vrouwen bestaat, wat erg moeilijk is als je een bestaand team hebt. Als je vanaf nul begint, dan is het een stuk makkelijker." "Uiteraard is dat ook gekoppeld aan gelijkheid, diversiteit, inclusiviteit en duurzaamheid", zo legt Pollock uit. Volgens de zakenman is er geen contact gezocht met een van de Golfstaten voor financiering."In werkelijkheid zijn zij naar ons toe gekomen omdat ons idee al klaar ligt, inclusief businessplan met alle kostenberekeningen. Alles is ready to go."

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije