Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Meer pitstops in de Formule 1 in 2018

McLaren's technisch directeur Tim Goss verwacht dat komend seizoen de tweestopstrategie de norm wordt in de Formule 1. Dit in tegenstelling tot 2017, toen teams vaak voor een enkele pitstop kozen.

Volgens Tim Goss is de veranderde benadering een direct gevolg van het uitbreiden van het bandenassortiment. Komend seizoen maken namelijk de superharde en de hyperzachte banden hun opwachting. "We verwachten aan de ene kant dus snellere rondetijden, voortkomend uit een toename van grip. Dat betekent ook dat de Formule 1-teams sneller zullen kiezen voor een twee- dan voor een eenstopstrategie" , zo citeert Crash.net Goss.

De verwachting van Goss is dat de nieuwe banden een halve tot hele seconde tijdwinst opleveren per ronde. Voor de teams valt er nog veel te leren over het gedrag van de nieuwe banden. "We hebben ze natuurlijk in Abu Dhabi getest, maar dat was enkel in warme omstandigheden. Op andere circuits zal de werking ervan weer anders zijn, dus daar moeten we nog vertrouwd mee zien te raken." Goss sluit af met complimenten aan het adres van Pirelli: "Ze tonen aan dat ze luisteren naar ons en onze feedback en hebben die ter harte genomen om de ontwikkeling in de juiste richting te buigen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi