Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe Formule 1-regels doen hun werk: meer spektakel in 2022

Sinds het F1-seizoen van 2022 zijn er nieuwe technische reglementen van kracht in de koningsklasse, met als doel beter kunnen inhalen. Werkt dat? Volgens de harde cijfers in ieder geval wel.

Het eerste seizoen met de nieuwe reglementen in de Formule 1 zit erop. De regels zijn aangepast met een compleet nieuwe generatie F1-bolides. Het hoofddoel? De coureurs moeten elkaar beter kunnen volgen en makkelijker een inhaalactie kunnen plaatsen. Dat is gelukt als er naar de statistieken wordt gekeken. Pirelli deelde na afloop van de GP van Abu Dhabi dat er in 2021 599 inhaalacties waren. In 2022 waren dat er in evenzoveel races in totaal 785, wat gelijk staat aan een imposante groei van 31%. Pirelli F1-chef Mario Isola is tevreden. "Ik vind het een mooi aantal. Het zijn feiten, dus het is niet overdreven", aldus de Italiaan tegenover onder meer RacingNews365 .

Schouderklopje

Natuurlijk is Pirelli er blij mee en geeft het zichzelf een compliment, al weet Isola dat het nieuwe autoconcept een aardig handje helpt. "Dit komt niet alleen door de banden, maar door het complete pakket. Het feit dat de auto's elkaar beter kunnen volgen en in het proces minder downforce verliezen, helpt natuurlijk de banden ook: deze glijden wat minder en ze raken niet oververhit." Isola geniet van de gevechten tussen de Formule 1-coureurs. "Soms reden ze met drie auto's naast elkaar terwijl ze inhaalacties plaatsten. Ze probeerden elke een fout van een ander te gebruiken voor het plaatsen van een inhaalactie. En dat niet in één bocht, maar voor drie, vier of vijf rondes achter elkaar! Dat is het grootste verschil met een jaar eerder." "Het was niet makkelijk, maar het was mogelijk met de nieuwe F1-auto's. Niet alleen de banden. Al helpen de banden wel mee, dus ik ben tevreden."

ClWEae5sH8Z

Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door RacingNews365 (@racingnews365)

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024