Meer steun voor Formule 1 race Assen

03 feb. 2018 10:01 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 GP van Nederland op het TT Circuit van Assen is een uitgelezen kans om het Noorden van Nederland wereldwijd op de kaart te zetten. De provincies Groningen en Friesland steunen het initiatief voor een Nederlandse GP.

Provincies Groningen en Friesland steunen F1-race Assen

Een Formule 1 race in Nederland komt langzaam dichterbij. Vorige week werd bekend dat het Circuit van Assen met een relatief kleine investering de felbegeerde Grade 1 licentie kan bemachtigen. Deze licentie is nodig voor het organiseren van F1-races.

Nu komt er ook steun vanuit de provincies Groningen en Friesland. Zij zien in een Grand Prix van Nederland een uitgelezen kans om een boost te geven aan het toerisme in en de bekendheid van deze provincies.

Patrick Brouns, gedeputeerde Economische Zaken bij de provincie Groningen, is erg enthousiast.

"Het levert een geweldige bijdrage aan de internationale profilering en geeft ons de mogelijkheid om de wereld kennis te laten maken met onze rijke cultuur en ons landschap. Daarnaast levert het een economische stimulans op voor de regio."

Wethouder Economie van de gemeente Groningen, Joost van Keulen, is eveneens enthousiast.

"De huidige TT heeft al een groot effect op de economie van de stad. Dit wordt nog veel groter als er een Formule 1 race in het noorden komt. Wij ondersteunen Assen als Formule 1-locatie."

In Friesland verwacht men eveneens mee te profiteren. “Het TT Circuit is hét circuit van Nederland. Terecht dat in Assen nu de Formule 1 kan komen. Zo’n event is geweldig voor de hele regio”, sprak Friso Douwstra, wethouder Economische Zaken in Leeuwarden. “Of het nu gaat om Thialf in Heerenveen of het TT Circuit in Assen: topsport en Noord-Nederland horen bij elkaar”, stelt Sander de Rouwe, gedeputeerde Economische Zaken in Friesland. “Hoe meer en beter we onze sportinfrastructuur kunnen benutten, hoe beter dit is voor iedereen.”

Ook vanuit de provincie Friesland zijn positieve geluiden te horen. Sander de Rouwe, gedeputeerde Economische Zaken in Friesland, vindt dat topsport bij Noord-Nederland hoort.

"Het TT Circuit is hét circuit van Nederland. Het is terecht dat de Formule 1 in Assen kan komen. Het is een geweldig evenement voor de hele regio. Of het nu gaat om Thialf in Heerenveen of het TT Circuit in Assen, topsport en Noord-Nederland horen bij elkaar."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen