Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2024

Meerdere coureurs op matje geroepen na GP Canada, podiumplaats Russell in gevaar

Na afloop van de Grand Prix van Canada moeten heel wat coureurs bij de stewards verschijnen. Onder andere de podiumplaats van George Russell is in gevaar.

Russell rain race Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Canada verliep al knotsgek, maar mogelijk gaat de uitslag na afloop nog op de schop. Meerdere coureurs moeten zich bij de stewards melden, waaronder nummer drie George Russell en nummer vijf Oscar Piastri. De beide mannen raakten elkaar in de laatste chicane tijdens de slotfase en worden voor dat moment onderzocht. Mogelijk raakt Russell dus zijn podiumplaats nog kwijt aan teamgenoot Lewis Hamilton.

Ook het rampweekend van Sergio Perez is nog niet voorbij. De Red Bull-coureur werd in de kwalificatie al in Q1 uitgeschakeld, reed een onzichtbare race en crashte tot overmaat van ramp ook nog eens. Perez raakte op een natte lijn de controle over zijn RB20 kwijt, ging de muur in en had een kapotte achtervleugel. Wel reed Perez nog terug naar de pitstraat en mogelijk gebeurde dat in strijd met de regels. Zijn auto zou onveilig zijn geweest en dan mag je niet op het circuit terugkeren.

De laatste in het rijtje is Yuki Tsunoda. De Japanner zou voor de race te laat zijn gekomen bij het volkslied en moet daarover uitleg geven bij de wedstrijdleiding. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"