Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Meerdere Formule 1-teams hinten op speciale livery GP Monaco

De Grand Prix van Monaco is een van de Formule 1-klassiekers en dat biedt een mogelijkheid voor speciale liveries. Williams en McLaren hinten al op een speciaal uiterlijk voor hun bolides.

Gulf, een van de sponsoren van het Williams Formule 1-team, heeft al een teaser geplaatst voor een speciale livery in Monaco. Een nieuw uiterlijk voor een van de prestigeraces van het F1-seizoen wordt op vrijdag 13:00 uur Nederlandse tijd aangekondigd door de sponsor die sinds 2023 verbonden is aan Williams. Eerder was Gulf nog de partner van McLaren, waardoor we in 2021 een fraaie klassieke livery zagen op de bolide van de Britse renstal. Ook dit jaar lijkt er weer iets soortgelijks te komen, zoals op onderstaande teaser te zien is. Dit artikel gaat verder onder de Gulf-Williams-Teaser.

1660631625749745664

👀 Save the date: Friday 26th May at 12:00 pm (BST) #GulfxWilliams #F1 #FormulaOne #Racing @WilliamsRacing pic.twitter.com/sIxjmCwVti — Gulf Oil International (@GulfOilIntl) May 22, 2023

Ook McLaren geeft een hint

Niet alleen Williams kwam al met een teaser, maar ook het team dat eerst aan Gulf verbonden was, lijkt met iets speciaals te komen in Monaco. McLaren hint erop dat de MCL60 van Lando Norris en Oscar Piastri met een nieuwe kleursamenstelling kan verschijnen in Monte Carlo. De reden? De viering van McLaren en haar avonturen in de Triple Crown: de GP van Monaco, Indy 500 en de 24 uur van Le Mans. Een zwart-witte livery is een optie, mogelijk ter ere van de GP van Monaco 1966. In dat jaar deed teamoprichter Bruce McLaren voor het eerst mee in een Grand Prix. Na negen ronden viel hij echter uit. McLaren heeft in de jaren daarna de race in Monte Carlo liefst vijftien keer gewonnen met Alain Prost voor het eerst in 1984 en Lewis Hamilton voor het laatst in 2008. Ondertussen doet het team mee aan de Indy 500 met Pato O'Ward, Felix Rosenqvist, Alexander Rossi en Tony Kanaan. Ook allen met een speciale livery. Check hieronder de teaser van de Britse renstal!

2IvfuhKTA4c

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"