Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Meerdere forse buien verwacht tijdens GP-weekend Groot-Brittannië

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië 2022. Het is wisselvallig in Silverstone dit weekend, met mogelijk meerdere regenbuien.

Weerbericht GP Groot-Brittannië 2022

De tiende Grand Prix van het Formule 1-seizoen vindt plaats op het welbekende Silverstone. Het Britse weer is vaak wisselvallig, zo ook tijdens het Grand Prix-weekend van Groot-Brittannië. Het raceweekend wordt naar verwachting afgetrapt met een aantal regenbuien. Vrijdag, de dag van de eerste twee vrije trainingen, wordt een buiige dag in Silverstone en omstreken. Naar mate de middag vordert neemt de buienkans af en komt er meer ruimte voor de zon. Het kwik loopt dan op naar een graad of 20. De kans is groot dat de eerste training (deels) nat verloopt. Tijdens de tweede training is het waarschijnlijk wel droog, maar mogelijk is het circuit nog niet opgedroogd.

Regenkans tijdens kwalificatie GP Groot-Brittannië

Op zaterdag is de weersverwachting nog wat onzeker. In Wales en in het noorden en westen van Engeland wordt het een natte dag, terwijl het in Londen droog blijft. Rondom Silverstone, dat noordwestelijk van Londen ligt, worden diverse regenbuien verwacht. Mogelijk zelfs tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix. Zondag verandert het weer en wisselen wolken en zon zich af. Zeer waarschijnlijk blijft het tijdens de race droog, maar helemaal uitgesloten is een bui niet door het wisselvallige weer in Engeland. Bij een matige westerwind wordt het ongeveer 20 graden.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'